Android 12 отримає одну з фішок інтерфейсу Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз користувачі Android можуть вибрати між темним і світлим режимами оформлення – для більш радикальних змін в дизайні потрібно сторонній лончер. Незабаром, за даними інсайдерів, ситуація зміниться – щоб розширити можливості кастомізації ОС, компанія Google помітно переробить схему «розмальовки» стокової версії Android 12.

Згідно з недавнім звітом порталу 9to5Google, в Android 12 з’явиться нова схема оформлення інтерфейсу. Вона дасть можливість користувачам вибирати основний і акцентних колір для фону повідомлень, області швидких налаштувань смартфона і навіть заголовків активних вікон. Подібні можливості кастомізації вже знайомі користувачам деськтопной операційної системи Windows 10. Грунтуючись на інсайдерської інформації, дизайнери ресурсу створили кілька рендерів, що демонструють, як може виглядати нове оформлення Android.

Очікується, що тема оформлення мобільної ОС також буде змінюватися в залежності від обраних шпалер, підлаштовуючись під їх колірну гамму. За запевненням джерела, палітра для кастомізації інтерфейсу буде варіюватися в залежності від виробника смартфона і, можливо, навіть відрізнятися на різних моделях бренду. Крім того, у користувачів не буде можливості створювати свою власну колірну схему або завантажувати готові з Google Play.

З чуток, нововведення можна буде випробувати вже в наступному місяці з появою першої попередньої версії Android 12 для розробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.