Нову операційну систему Huawei показана на відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці 2020 року компанія Huawei випустила бета-версію операційної системи HarmonyOS 2.0 для декількох моделей смартфонів. Користувачі можуть встановити цю ОС замість Android, а деякі з них стали викладати відео, на яких показаний її інтерфейс.

Судячи з відео, HarmonyOS 2.0 мало чим відрізняється від оболонки EMUI, що не дивно, адже нова ОС частково заснована на Android і містить фреймворк, що дозволяє запускати Android-додатки без внесення змін до їх код. Додатки для Android працюють з HarmonyOS 2.0 точно так, як в своєму рідному середовищі.

Бета-версія HarmonyOS 2.0 доступна смартфонам Huawei P30, P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro і Mate 30 Pro 5G, а також планшету MatePad Pro. Вона тестується в Китаї як силами Huawei, так і сторонніми розробниками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei виклала вихідний код HarmonyOS 2.0 на китайському аналогу GitHub – платформі Gitee, а розробникам надані різні утиліти для створення і оптимізації додатків під цю платформу. HarmonyOS сумісна з іншими пристроями (телевізорами, комп’ютерами, смарт-годинами, побутовою технікою, тощо.), всі вони можуть тісно взаємодіяти один з одним в єдиній екосистемі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.