Смартфони

Samsung розповіла про еволюцію камер в смартфонах Galaxy S

Share

В сучасних смартфонах камера вважається одним з найважливіших компонентів, і саме її якість нерідко впливає на підсумковий вибір покупця. Samsung розповіла про 11-річну історію флагманської серії Galaxy S, зосередившись на ключових змінах в камерах своїх апаратів.

Перший Galaxy S отримав VGA-камеру з роздільною здатністю 5 Мп і міг здійснювати відеодзвінки і записувати HD-відео. Основний модуль мав автофокусуванням, функцією розпізнавання осіб і вмів робити панорами.

Galaxy S2 був оснащений оновленою камерою на 8 Мп, а також фронтальним модулем на 2 Мп. Світлодіодний спалах дозволяла домогтися непоганої якості нічних знімків, а одна з функцій перетворювала фотографії в намальовані від руки зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2012 році новий Galaxy S3 обзавівся функцією серійної зйомки Burst Shot, дозволяючи зробити кілька знімків поспіль для отримання незвичайних фотографій швидко рухомих об’єктів. Після цього з 20 кадрів, зроблених за 3,3 секунди, можна було вибрати кращий за допомогою режиму Best Photo.

Galaxy S4 став першим апаратом компанії, який отримав камеру на 13 Мп. Цікавим нововведенням став режим Dual Shot, що дозволяє робити знімки з обох камер одночасно, створюючи фотографію, на якій фотограф і об’єкт займали один і той же кадр. З’явилася можливість додати звук в зображення, а також об’єднувати кілька кадрів в одну анімацію.

Galaxy S5 виявився першим телефоном в світі, оснащеним 16-мегапіксельною камерою з сенсором ISOCELL. Це зменшило кількість перешкод, зробивши знімки в темряві більш чіткими. Покращення отримав і режим HDR, який став доступний як при фотографуванні, так і при відеозйомці.

Galaxy S6 відзначився функцією запуску камери за 0,7 секунди, що дозволяло, натиснувши кнопку «Додому», тут же приступити до зйомки важливих для користувача моментів.

Galaxy S7 отримав датчик зображення з технологією Dual Pixel, що перекочував в смартфон прямо з дзеркальних фотоапаратів. Це значно поліпшило роботу об’єктива, зробивши фотографії більш чіткими. Galaxy S7 також став першим телефоном, який досяг в рейтингу DxOMark 88 балів.

Galaxy S8 відрізнявся поліпшеним алгоритмом обробки, що підвищило якість фотографій. Одночасно з цим з’явилися жести, що дозволяють легко перемикатися між завданнями.

Galaxy S9 міг похвалитися камерою з подвійною апертурою, здатної автоматично налаштовуватися на навколишній світ. Смартфон отримав яскравий об’єктив F1,5 / F2,4, що дозволяло поглинати 28% більше світла, ніж попередня модель. Цікавим нововведенням стали функції Super Slow-mo (зйомка відео зі швидкістю 960 fps), а також аватари на основі AR Emoji.

Galaxy S10 вийшов в 2019 році. Він володів режимом Super Steady, що підвищує якість зйомки за рахунок стабілізації відео. Також він зміг здивувати підтримкою HDR10 + і панорамними фотографіями завдяки 16-мегапіксельною надширококутної камері з кутом огляду 123 градусів.

Galaxy S20 підняв планку до 108 Мп, що разом з функцією Space Zoom пішло на користь якості створюваного контенту. Смартфон Galaxy S20 Ultra вмів робити фотографії з 100-кратним зумом і записувати відео з роздільною здатністю 8К.

Galaxy S21, як запевняє Samsung, оснастили камерою професійного рівня, яка поліпшує знімки за рахунок просунутого ШІ, а поєднання 10-кратного оптичного збільшення з лазерної та двухпіксельной автофокусуванням дозволяє камерам досягати результатів, які не поступаються в якості знімків з дзеркальних фотокамер високого класу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini

    Корпорація Microsoft збирається випустити свого чат-бота, який стане конкурентом популярних ШІ-моделей GPT-4 та Google Gemini.…

    07.05.2024

    У Apple з’явиться Pro-версія стілус Apple Pencil

    За кілька годин до свіжого заходу Apple, в мережі з'явився цікавий витік. Так, окрім нових…

    07.05.2024

    Іранський бренд Daria представив новий смартфон

    У світі технологій сталася цікава подія: іранський бренд Daria, відомий своїми постачаннями китайських смартфонів на…

    07.05.2024

    Huawei готує на травень 7 новинок, включаючи смартфони, планшети та ноутбуки

    Портал HuaweiCentral з посиланням на китайських інсайдерів у соціальній мережі Weibo повідомляє, що травень для…

    07.05.2024

    Офіційно підтверджено термін виходу Nintendo Switch 2

    Президент Nintendo Сюнтаро Фурукава оголосив про те, що компанія планує представити портативну ігрову консоль Nintendo…

    07.05.2024

    За чутками, моделі iPhone 16 будуть доступні в таких кольорах

    Apple представить нову лінійку iPhone 16 у низці нових кольорів восени цього року. Ось всі…

    07.05.2024