Samsung розповіла про еволюцію камер в смартфонах Galaxy S

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В сучасних смартфонах камера вважається одним з найважливіших компонентів, і саме її якість нерідко впливає на підсумковий вибір покупця. Samsung розповіла про 11-річну історію флагманської серії Galaxy S, зосередившись на ключових змінах в камерах своїх апаратів.

Galaxy

Перший Galaxy S отримав VGA-камеру з роздільною здатністю 5 Мп і міг здійснювати відеодзвінки і записувати HD-відео. Основний модуль мав автофокусуванням, функцією розпізнавання осіб і вмів робити панорами.

Galaxy

Galaxy S2 був оснащений оновленою камерою на 8 Мп, а також фронтальним модулем на 2 Мп. Світлодіодний спалах дозволяла домогтися непоганої якості нічних знімків, а одна з функцій перетворювала фотографії в намальовані від руки зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy

У 2012 році новий Galaxy S3 обзавівся функцією серійної зйомки Burst Shot, дозволяючи зробити кілька знімків поспіль для отримання незвичайних фотографій швидко рухомих об’єктів. Після цього з 20 кадрів, зроблених за 3,3 секунди, можна було вибрати кращий за допомогою режиму Best Photo.

Galaxy

Galaxy S4 став першим апаратом компанії, який отримав камеру на 13 Мп. Цікавим нововведенням став режим Dual Shot, що дозволяє робити знімки з обох камер одночасно, створюючи фотографію, на якій фотограф і об’єкт займали один і той же кадр. З’явилася можливість додати звук в зображення, а також об’єднувати кілька кадрів в одну анімацію.

Galaxy

Galaxy S5 виявився першим телефоном в світі, оснащеним 16-мегапіксельною камерою з сенсором ISOCELL. Це зменшило кількість перешкод, зробивши знімки в темряві більш чіткими. Покращення отримав і режим HDR, який став доступний як при фотографуванні, так і при відеозйомці.

Galaxy

Galaxy S6 відзначився функцією запуску камери за 0,7 секунди, що дозволяло, натиснувши кнопку «Додому», тут же приступити до зйомки важливих для користувача моментів.

Galaxy

Galaxy S7 отримав датчик зображення з технологією Dual Pixel, що перекочував в смартфон прямо з дзеркальних фотоапаратів. Це значно поліпшило роботу об’єктива, зробивши фотографії більш чіткими. Galaxy S7 також став першим телефоном, який досяг в рейтингу DxOMark 88 балів.

Galaxy

Galaxy S8 відрізнявся поліпшеним алгоритмом обробки, що підвищило якість фотографій. Одночасно з цим з’явилися жести, що дозволяють легко перемикатися між завданнями.

Galaxy

Galaxy S9 міг похвалитися камерою з подвійною апертурою, здатної автоматично налаштовуватися на навколишній світ. Смартфон отримав яскравий об’єктив F1,5 / F2,4, що дозволяло поглинати 28% більше світла, ніж попередня модель. Цікавим нововведенням стали функції Super Slow-mo (зйомка відео зі швидкістю 960 fps), а також аватари на основі AR Emoji.

Galaxy

Galaxy S10 вийшов в 2019 році. Він володів режимом Super Steady, що підвищує якість зйомки за рахунок стабілізації відео. Також він зміг здивувати підтримкою HDR10 + і панорамними фотографіями завдяки 16-мегапіксельною надширококутної камері з кутом огляду 123 градусів.

Galaxy

Galaxy S20 підняв планку до 108 Мп, що разом з функцією Space Zoom пішло на користь якості створюваного контенту. Смартфон Galaxy S20 Ultra вмів робити фотографії з 100-кратним зумом і записувати відео з роздільною здатністю 8К.

Galaxy

Galaxy S21, як запевняє Samsung, оснастили камерою професійного рівня, яка поліпшує знімки за рахунок просунутого ШІ, а поєднання 10-кратного оптичного збільшення з лазерної та двухпіксельной автофокусуванням дозволяє камерам досягати результатів, які не поступаються в якості знімків з дзеркальних фотокамер високого класу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.