LG може перестати робити смартфони після п’яти років збитків

LG може піти з ринку смартфонів через збитки в розмірі 4.5 мільярдів доларів, які спостерігалися протягом п’яти останніх років. Генеральний директор Квон Бонг Сік в листі співробітникам послався на жорстку конкуренцію і повідомив, що він розглядає продаж, закриття або скорочення мобільного підрозділу.

Спочатку, коли Квон Бонг Сік, перейшов на керівну позицію на початку 2020 року, він обіцяв зробити мобільний бізнес прибутковим в 2021 році за рахунок пристроїв з «вау-фішками для залучення споживачів». Такими стали дизайнерський LG Velvet і дивний T-подібний слайдер Wing з відкидним дисплеєм, який провалився в продажах. При плані в 2 млн одиниць LG вдалося реалізувати близько 50 тисяч примірників в Південній Кореї.

Також компанія на виставці CES 2021 продемонструвала смартфон Rollable з розсувним конструкцією і гнучкою OLED-матрицею, але він напевно буде коштувати дуже дорого і не зможе вплинути на ситуацію з постійно скорочується часткою LG на ринку, яка, за даними StatCounter, становила 1.7 відсотка в кінці минулого року.

У своєму посланні Квон Бонг Сік повідомив, що 60 відсотків співробітників будуть переведені в інші підрозділи. Доля інших поки під питанням, але він пообіцяв, що всі збережуть робочі місця незалежно від фінального рішення по мобільному бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.