DuckDuckGo – пошуковий сервіс, який не збирає дані своїх користувачів та стає реальною альтернативою Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтернет-пошуковик DuckDuckGo відомий своєю конфіденційністю. Він не збирає інформацію про користувачів і має більш 400 джерел, включаючи Вікіпедію. Станом на серпень минулого року він виконував в середньому 65,2 мільйона пошукових запитів в день. Деякі з результатів пошуку ( «Миттєві відповіді»), з’являються у верхній частині сторінки пошуку і призначені для отримання відповіді на запит без переходу за посиланням. Пошукові запити користувачів не відстежуються, а особисті дані не передаються стороннім компаніям.

DuckDuckGo заробляє гроші, розміщуючи рекламу в мережі пошукового альянсу Yahoo-Bing. У 2018 році DuckDuckGo отримав від реклами 25 мільйонів доларів. Передбачається, що зростання складе 30% щорічно протягом наступних п’яти років, в кінцевому підсумку перетне 100 мільйонів доларів протягом одного року. У минулому році кількість пошукових запитів, виконаних DuckDuckGo, досягла майже 23,7 мільярда, що на 62% більше, ніж в 2019 році. На початку року DuckDuckGo встановив новий одноденний рекорд компанії зі 102 251 307 пошуковими запитами.

Каміл Базбаз (Kamyl Bazbaz), віце-президент DuckDuckGo зі зв’язків з громадськістю, зазначив: «Люди приходять до нас, тому що хочуть більшої конфіденційності. Люди шукають альтернативи бізнес-моделі, заснованої на технологіях спостереження». Пошуковик доступний у вигляді додатку для iOS, для Android і розширення в Google Chrome. Послугою користуються близько 25 мільйонів чоловік. Google і пов’язані з ним програми та платформи, такі як YouTube, збирають особисту інформацію від користувачів, яка використовується для показу реклами. Це саме те, чого DuckDuckGo намагається уникнути.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.