DxOMark оцінила якість дисплея Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти популярної лабораторії DxOMark провели серію тестів смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G з метою визначити якість його дисплея. Примітно, що флагману південнокорейської компанії вдалося набрати найвищу кількість балів під час тестування: він обійшов усіх конкурентів.

При габаритах корпусу 164,8 х 77,2 х 8,1 мм діагональ OLED-дисплея Galaxy Note 20 Ultra 5G становить 6,9 дюйма при дозволі 3088х1440 пікселів і форматом зображення 19,3: 9. Гаджет підтримує частоту оновлення екрану на рівні 120 Гц. Примітно, що DxOMark вирішила протестувати версію на платформі Snapdragon.

В ході тестування експерти з’ясували, що дисплей флагмана добре відпрацьовує автоматичне регулювання рівня яскравості, за винятком нічного часу доби. Крім того, незважаючи на незначне перенасичення кольору, смартфон добре передає відтінки шкіри. При навігації практично не зустрічалися артефакти, а сенсор дисплея якісно відпрацьовує натискання і свайпи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте у Galaxy Note 20 Ultra 5G є і деякі недоліки. Так, гаджет має проблеми з рендерингом відео через проблеми з контрастністю. Фільтр синього світла виявився менш ефективним, ніж у версії на платформі Exynos. У смартфоні використовується алгоритм згладжування цифрових шумів, який іноді працює занадто нарочито.

Незважаючи на ці недоліки, DxOMark назвала Galaxy Note 20 Ultra 5G смартфоном з кращим дисплеєм з раніше протестованих в лабораторії. Другий рядок рейтингу DxOMark зараз займає аналогічний гаджет, але з процесором Exynos, а замикають трійку лідерів Apple iPhone 12 Pro Max і OnePlus 8 Pro з 88 балами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.