Собівартість iPhone 12 виявилася вищою, ніж повідомлялося раніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в листопаді видання Nikkei підрахувало, що вартість собівартість iPhone 12 становить всього 373 долара. Тепер же Counterpoint Research, популярна дослідницька компанія, яка почала публікувати відомості про вартість комплектуючих різних електронних новинок, повідомляє, що собівартість iPhone 12 виявилася вищою, ніж повідомлялося раніше.

Згідно зі звітом, варіант, який працює на частотах 5G менше 6 ГГц і продається у всіх регіонах, крім США, коштує близько 415 доларів. З іншого боку, версія mmWave, ексклюзивна для США, коштує близько 431 долара. Вони стоять на 21% і 26% дорожче iPhone 11. Ще раз відзначити, що мова йде тільки про вартість всіх компонентів.

Збільшення вартості компонентів пов’язане з появою трьох нових технологій, а саме 5-нм платформи, 5G і OLED-дисплея. Тільки SoC A14 Bionic, PMIC (інтегральна схема управління живленням), аудіочіп і мікросхема UWB складають понад 16,7% від загальної вартості компонентів. Ціна однокристальної системи оцінюється вище 17 доларів. Крім того, OLED-панель збільшила загальну собівартість більш ніж на 23 долара. Компоненти 5G додали ще приблизно 19 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується постачальників, то Samsung займає перше місце за вартістю комплектуючих, за нею йде Qualcomm. Також в списку присутні Skyworks, MURATA, Avago, KIOXIA (Toshiba), SK Hynix, Micron, Sony, LG Innotek, Sharp, NXP, Broadcom, Cirrus Logic, Goertek, Knowles, AAC, TI, ST і ASE / USI.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.