Смартфони

Огляд Poco M3: 3 камери і топовий чіп Snapdagon

Share

Перший огляд новітнього смартфона Poco M3. Пристрій в найменшій комплектації вартує від 4 499 гривень. Приступимо!

Розпочнемо з коробки і комплектації. Упаковка виглядає дуже стильно, фірмовий жовтий колір марки відмінно прикрасив нову коробку. На ній, крім, назви моделі красується анонс мало не головної переваги смартфона – акумулятор на 6 000 мА* гВсередині: телефон у жовтій плівці з описом найважливіших характеристик, зарядка на 22,5 Вт, кабель Type-C, прозорий силіконовий чохол, сім-скріпка і папірці. Це дуже багато за сучасними мірками.

Зовнішній вигляд. Цей недорогий смартфон виглядає дорожче, ніж коштує. Забігаючи вперед, скажемо, що і працює він теж як більш дорогі пристрої. Передня частина майже повністю зайнята екраном, до речі, він під плівкою вже з коробки. А все інше – єдиний пластиковий корпус. Він не ковзає в руках, не збирає відбитки і виглядає дуже ошатно. Все завдяки «шкіряній» текстурі. Кольорів може бути 3: синій, класичний чорний і топовий жовтий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розміри і вага. З такою великою діагоналлю розміри нікуди не сховаєш, так що в довжину – 162,3 мм, в ширину – 77,3 мм. Тут нічого незвичайного. А ось товщина і вага порадували – 9,6 мм і 198 г. Вам не здається це невеликим? А як щодо АКБ на 6000 мА* г. Саме так.

Екран займає більше 90% всієї лицьової поверхні. Він з себе представляє IPS-матрицю з FullHD (2340х1080), цієї роздільної здатності більш, ніж достатньо, навіть при чималійдіагоналі в 6,53 “. Екран витягнутий, як і належить в наші дні, і має схожий на краплю виріз для селфі-камери. Камера дуже непогана – на 8 МП.

Процесор вбудували від Snapdragon. Причому економити не стали і вибрали 662 чіп – це 8 ядер до 2 ГГц. І хоча процесор виготовлений не за топовими технологіями (11 Нм), але він дуже непоганий. Все працює дуже швидко і плавно. За графіку відповідає Адрено 610.

Пам’ять. Тут все як потрібно: швидкої оперативної пам’яті – 4 ГБ , а сховище вже на вибір: 64 або 128 ГБ . Мало? Можете поставити флешку до 512 ГБ.

Час роботи. Про величезну батарею ви вже знаєте. Ось вам ще кілька чисел, крім 6 000 мА* г: в режимі розмови – до 40 годин, музика / відео – 196/17 год, а в очікуванні – до 583 годин. Останній, звичайно, в постійному режимі економії, але і це сильно.

Камери. Їх мало не ставлять вже нікуди, ось і тут їх 3. Основа – модуль на 48 МП, ще два модуля для особливих завдань: портретних і макро знімків, вони по 2 МП. Про селфі-камеру ви вже прочитали вище. Головна камера може похвалитися нічними фото / відео-можливостями. Єдиний мінус камеру доводится постійнопротирати через забруднення пальціями.


Звук. У цьому телефоні є стерео. Два непоганих динаміка (зверху і знизу) дають дійсно об’ємний, сильний та вельми чистий звук. Звучання по відчуттях – середнє, ніякої басу або вау-ефекту не буде. Але (!) Голосно, об’ємно і без хрипів. Стерео сьогодення, а не використання слухового динаміка для відтворення контенту, як у багатьох. Ще нам залишили класику – 3,5 мм вихід. Ось за це і справді спасибі.

MIUI. З коробки доступна 12-а версія, але трохи пізніше очікуємо вже MIUI 12.5. Але не все так, як у інших смартфонів від Xiaomi – зверху накотили міні оболонку від Poco. Вона виглядає приємно, з головного: меню додатків реалізовано, як у простого андроїда (свайп від низу до верху) і більше круглих значків.

Безпека. Можна використовувати розблокування по обличчю і пальцю. Обличчя зчитує через просту камеру, так що рекомендувати цей спосіб захисту важко. Але при ідеальному освітленні – відмінно і дуже швидко. А ось палець розпізнає моментально, так само, як і Redmi Note 9 Pro. Тобто швидше, ніж в Samsung S9 і iPhone 8. Датчик вбудований в кнопку блокування. І взагалі в прошивку вже включений захист, але щоб все було ОК, потрібно завантажувати додатки з фірмового магазину або Гугл Плей.

Використання. Працює смартфон дуже добре і швидко. Все запускається як потрібно – нервувати або чекати не доводиться. Розміри корпусу типові для такої діагоналі і користуватися зручно, тим більше вага не дуже велика.

Зв’язок. Тут все дуже добре і дуже погано одночасно. Добре: 4G (можна поставити 2 сім-карти), Wi-Fi 5, Bluetooth 6 і навіть ІЧ-порт для управління домашньою технікою. А ось з поганого трохи – відсутність NFC і захисту від води.

Ціни. В офіційному магазині просять 4 499 гривень і 5 349 гривень за 4/64 і 4/128 відповідно. На Аліекспрес можна трохи заощадити (купони, акції). Але вигода не вартує місячного очікування.

Висновок. Це дуже гідний апарат за помірні гроші. Плюсів вагон: бадьорий процесор, купа пам’яті, відмінний екран, стереодинаміки і так далі. Але мінус зовсім немаленький – зараз без NFC обходитися важко. Але за такі характеристики і скромний чек можна пробачити навіть такий мінус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Poco M3
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024