Огляд Poco M3: 3 камери і топовий чіп Snapdagon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший огляд новітнього смартфона Poco M3. Пристрій в найменшій комплектації вартує від 4 499 гривень. Приступимо!

Розпочнемо з коробки і комплектації. Упаковка виглядає дуже стильно, фірмовий жовтий колір марки відмінно прикрасив нову коробку. На ній, крім, назви моделі красується анонс мало не головної переваги смартфона – акумулятор на 6 000 мА* гВсередині: телефон у жовтій плівці з описом найважливіших характеристик, зарядка на 22,5 Вт, кабель Type-C, прозорий силіконовий чохол, сім-скріпка і папірці. Це дуже багато за сучасними мірками.

Зовнішній вигляд. Цей недорогий смартфон виглядає дорожче, ніж коштує. Забігаючи вперед, скажемо, що і працює він теж як більш дорогі пристрої. Передня частина майже повністю зайнята екраном, до речі, він під плівкою вже з коробки. А все інше – єдиний пластиковий корпус. Він не ковзає в руках, не збирає відбитки і виглядає дуже ошатно. Все завдяки «шкіряній» текстурі. Кольорів може бути 3: синій, класичний чорний і топовий жовтий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розміри і вага. З такою великою діагоналлю розміри нікуди не сховаєш, так що в довжину – 162,3 мм, в ширину – 77,3 мм. Тут нічого незвичайного. А ось товщина і вага порадували – 9,6 мм і 198 г. Вам не здається це невеликим? А як щодо АКБ на 6000 мА* г. Саме так.

Екран займає більше 90% всієї лицьової поверхні. Він з себе представляє IPS-матрицю з FullHD (2340х1080), цієї роздільної здатності більш, ніж достатньо, навіть при чималійдіагоналі в 6,53 “. Екран витягнутий, як і належить в наші дні, і має схожий на краплю виріз для селфі-камери. Камера дуже непогана – на 8 МП.

Процесор вбудували від Snapdragon. Причому економити не стали і вибрали 662 чіп – це 8 ядер до 2 ГГц. І хоча процесор виготовлений не за топовими технологіями (11 Нм), але він дуже непоганий. Все працює дуже швидко і плавно. За графіку відповідає Адрено 610.

Пам’ять. Тут все як потрібно: швидкої оперативної пам’яті – 4 ГБ , а сховище вже на вибір: 64 або 128 ГБ . Мало? Можете поставити флешку до 512 ГБ.

Час роботи. Про величезну батарею ви вже знаєте. Ось вам ще кілька чисел, крім 6 000 мА* г: в режимі розмови – до 40 годин, музика / відео – 196/17 год, а в очікуванні – до 583 годин. Останній, звичайно, в постійному режимі економії, але і це сильно.

Камери. Їх мало не ставлять вже нікуди, ось і тут їх 3. Основа – модуль на 48 МП, ще два модуля для особливих завдань: портретних і макро знімків, вони по 2 МП. Про селфі-камеру ви вже прочитали вище. Головна камера може похвалитися нічними фото / відео-можливостями. Єдиний мінус камеру доводится постійнопротирати через забруднення пальціями.


Звук. У цьому телефоні є стерео. Два непоганих динаміка (зверху і знизу) дають дійсно об’ємний, сильний та вельми чистий звук. Звучання по відчуттях – середнє, ніякої басу або вау-ефекту не буде. Але (!) Голосно, об’ємно і без хрипів. Стерео сьогодення, а не використання слухового динаміка для відтворення контенту, як у багатьох. Ще нам залишили класику – 3,5 мм вихід. Ось за це і справді спасибі.

MIUI. З коробки доступна 12-а версія, але трохи пізніше очікуємо вже MIUI 12.5. Але не все так, як у інших смартфонів від Xiaomi – зверху накотили міні оболонку від Poco. Вона виглядає приємно, з головного: меню додатків реалізовано, як у простого андроїда (свайп від низу до верху) і більше круглих значків.

Безпека. Можна використовувати розблокування по обличчю і пальцю. Обличчя зчитує через просту камеру, так що рекомендувати цей спосіб захисту важко. Але при ідеальному освітленні – відмінно і дуже швидко. А ось палець розпізнає моментально, так само, як і Redmi Note 9 Pro. Тобто швидше, ніж в Samsung S9 і iPhone 8. Датчик вбудований в кнопку блокування. І взагалі в прошивку вже включений захист, але щоб все було ОК, потрібно завантажувати додатки з фірмового магазину або Гугл Плей.

Використання. Працює смартфон дуже добре і швидко. Все запускається як потрібно – нервувати або чекати не доводиться. Розміри корпусу типові для такої діагоналі і користуватися зручно, тим більше вага не дуже велика.

Зв’язок. Тут все дуже добре і дуже погано одночасно. Добре: 4G (можна поставити 2 сім-карти), Wi-Fi 5, Bluetooth 6 і навіть ІЧ-порт для управління домашньою технікою. А ось з поганого трохи – відсутність NFC і захисту від води.

Ціни. В офіційному магазині просять 4 499 гривень і 5 349 гривень за 4/64 і 4/128 відповідно. На Аліекспрес можна трохи заощадити (купони, акції). Але вигода не вартує місячного очікування.

Висновок. Це дуже гідний апарат за помірні гроші. Плюсів вагон: бадьорий процесор, купа пам’яті, відмінний екран, стереодинаміки і так далі. Але мінус зовсім немаленький – зараз без NFC обходитися важко. Але за такі характеристики і скромний чек можна пробачити навіть такий мінус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.