Google «вбила» корисну функцію камер Google Pixel 5 і Pixel 4a 5G

Однією з головних фішок смартфонів сімейства Google Pixel довгий час були можливості камери, включаючи фірмовий режим астрофотографії, в якому у останніх гаджетів бренду був задіяний і ширококутний об’єктив. Але з недавнім оновленням штатного додатку Google Camera компанія несподівано «порізала» можливості зйомки своїх пристроїв.

Згідно відгуками власників смартфонів Pixel 5 і Pixel 4a 5G, в версії додатка Google Camera 8.1, випущеної в середині листопада, виявився недоступний режим астрофотографії, що передбачає можливість зйомки на ширококутну оптику. Якщо бути точніше, то Google заявила, що користувачі не зможуть скористатися наближенням 0,6х, а настройки масштабування доступні лише від значення 1х і вище.

У чому причина такого рішення Google – невідомо. Ширококутний об’єктив і раніше задіяний в режимі Night Sight, але тепер не використовується для зйомки зоряного неба. Користувачі, яких не влаштовує такий стан справ, ще можуть видалити оновлення та встановити попередню версію Google Camera 7.6, де цей режим все ще доступний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.