У Instagram з’явилася ексклюзивна функція для iPhone 12 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда популярної соціальної мережі Instagram оголосила про випуск нової функції для користувачів нових смартфонів Apple – iPhone 12 і iPhone 12 Pro Max.

Мова йде про підтримку нового формату ProRAW який з’явилася в Instagram, був представлений Apple одночасно з iPhone 12 і підтримується поки тільки в моделях iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max. Apple активувала підтримку ProRAW на iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max з недавнім релізом iOS 14.3. 

Втім, підтримка ProRAW в Instagram обмежена. Відповідальний за iOS в Instagram Тім Йонсен (Tim Johnsen) уточнив, що знімки в форматі DNG як і раніше не можна редагувати в Instagram. Судячи з усього, Instagram просто конвертує ProRAW в JPG.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі iPhone 12 Pro можуть відредагувати фото в форматі ProRAW іншими засобами, а потім завантажити в Instagram без необхідності самостійно перетворювати фото в JPG. Крім того, файли ProRAW мають великий розмір, близько 25 МБ, так що Instagram стискає їх. 

Як обіцяла Apple, підтримка нового формату ProRAW дозволить коригувати на фотознімках більше параметрів. За словами розробників, формат об’єднує в собі розроблені в Apple технології мультикадрового зйомки, можливості обчислювальної фотографії та зручність формату RAW. Користувачі зможуть управляти кольором, рівнем деталізації та динамічним діапазоном як в «рідних» додатках для iPhone, так і використовуючи інші професійні інструменти редагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.