Qualcomm розповіла про продуктивність флагманського Snapdragon 888

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього місяця відбулася презентація нової флагманської мобільної платформи Snapdragon 888. Тепер же компанія Qualcomm поділилася офіційними результатами тестування чіпсета в різних бенчмарках, щоб продемонструвати продуктивність його центрального і графічного процесорів, а також ШІ-підсистеми.

Виконаний по 5-нм техпроцесу Snapdragon 888 включає супер’ядро ARM Cortex-X1 з тактовою частотою 2,84 ГГц, три продуктивних ядра Cortex-A78 і чотири енергоефективних Cortex-A55. За роботу з графікою відповідає відеоприскорювач Adreno 660, продуктивність якого зросла на 35% в порівнянні з попередником. До складу мобільної платформи також входить нова ШІ-система 6-го покоління Qualcomm AI Engine і новий процесор Qualcomm Hexagon 780, що забезпечують швидкодію на рівні 26 трильйонів операцій в секунду – на 73% вище показників попереднього покоління.

Qualcomm зазначає, що синтетичні тести вимірюють тільки окремі характеристики і не можуть охопити всю функціональність, реалізовану за допомогою Snapdragon, включаючи зв’язок, фото- і відеозйомку, аудіо, час автономної роботи, швидкість зарядки акумулятора і багато іншого. Тому компанія об’єднала результати ряду галузевих еталонних тестів для системи, центрального процесора, графічного прискорювача і ІІ-підсистеми, запустивши їх на референсном пристрої на базі Snapdragon 888. Всі результати усереднювалися за трьома итерациям.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вказується, що всі тести проводилися з параметрами за замовчуванням, які рекомендуються для отримання оптимального співвідношення між продуктивністю і споживаної потужністю в типовому повсякденному режимі використання.

Перші пристрої на базі Snapdragon 888 з’являться в продажу вже в першому кварталі 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.