Іноземні ЗМІ розкрили головну інновацію iPhone 13

Іноземні ЗМІ розкрили головну інновацію iPhone 13
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє південнокорейське видання The Elec, головною інновацією iPhone 13 стане дисплей з підвищеною – до 120 Гц – частотою оновлення картинки. Причому виготовлятися він буде за технологією LTPO (низькотемпературного полікристалічного оксиду), саме вона дозволить реалізувати високу частоту оновлення без шкоди для автономності смартфона.

Іноземні ЗМІ розкрили головну інновацію iPhone 13

LTPO-дисплей вже застосовується в Apple Watch і дозволяє “яблучним” годинникам останніх двох поколінь виводити кольорове зображення постійно, при цьому не втрачаючи акмуляторної батареї за пару годин. Досягається це за рахунок можливості знижувати частоту кадрів в режимі очікування до 1 Гц (тобто картинка оновлюється 1 раз в секунду). Очевидно, що iPhone 13 також зможе керувати частотою кадрів динамічно і 120 Гц він буде досягати тільки в ті моменти, коли це необхідно.

За відомостями видання, Apple вже домовилася зі своїм постійним постачальником OLED-дисплеїв – Samsung – про закупівлю 160 – 180 мільйонів панелей в майбутньому році. При цьому, щоправда, за технологією LTPO будуть вироблені не всі. Таким чином, швидше за все просунутий дисплей дістанеться лише деяким, більш дорогим версіям iPhone 2021-го року – умовним iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому підтримка частоти оновлення 120 Гц не є чимось унікальним – така можливість є вже у багатьох флагманських і навіть середньо цінового сегменту смартфонів 2020-го року, включаючи апарати Samsung лінійок Galaxy S20 і Galaxy Note20.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.