Сенсора LiDAR в iPhone 12 Pro знайшли несподіване застосування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з головних фішок iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max стало наявність датчика LiDAR. Як виявилося, його можна використовувати не тільки для зйомки при поганому освітленні, а й для більш важливих завдань. Видання BBC продемонструвало, як нова технологія може допомогти людям з обмеженими можливостями.

Apple рекламувала LiDAR як технологію, здатну істотно поліпшити роботу камери і автофокусування при слабкому освітленні. У новому відео BBC демонструє новий погляд на переваги, які можуть отримати з «лидара» люди з обмеженими можливостями.

Як виявилося, датчик LiDAR на iPhone 12 Pro разом зі спеціальним програмним забезпеченням на основі технологій штучного інтелекту здатний з величезною точністю не просто виявляти людей і об’єкти навколо, але навіть ідентифікувати їх. Так, незрячий репортер Люсі Едвардс гуляла по місту з iPhone 12 Pro, направивши його перед собою. Під час прогулянки сенсора LiDAR вдавалося фіксувати навколишні дівчину предмети, вказуючи на кількість людей і речі в вітринах магазинів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відео демонструються і інші способи застосування нової технології, доступні будь-якому власникові нових iPhone: від управління інвалідним візком до гри на консолі PlayStation 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.