Apple змусять класти зарядний блок в коробку з iPhone

November 14, 2020, Gaza City, Gaza Strip, Palestinian Territory: A Palestinian venedor displays the new iPhone 12 mobile phones, at his store in Gaza city on November 14, 2020 Gaza City Palestinian Territory - ZUMAap3_ 20201114_zaf_ap3_058 Copyright: xMahmoudxAjjourx
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Apple можуть змусити комплектувати iPhone безкоштовним адаптером в Бразилії. Про це повідомляє видання Appleinsider з посиланням на заяву міської влади Сан-Паулу.

У повідомленні, опублікованому на сайті державної організації по захисту прав споживачів Procon-SP, місцева влада зажадала від Apple продавати смартфони в повному комплекті. У заяві говориться, що зарядний пристрій є невід’ємною частиною безпосередньо самого iPhone. Міські чиновники наголосили, що відмова від надання безкоштовного зарядника Apple порушує права споживачів в Бразилії.

Також в документі йдеться, що Apple не змогла виразно пояснити вигоду для екології, наступного після відмови від повного комплекту iPhone. Раніше представники Procon-SP звернулися до американської компанії за роз’ясненням, чому в коробку зі смартфоном більше не кладуть адаптер. Apple відповіла, що подібне рішення допоможе знизити вуглецевий слід від кожного реалізованого пристрою.

За інформацією журналістів, що займаються правами споживачів в Бразилії організація розглядає можливість направити Apple подібне повідомлення. У разі успіху державна влада можуть змусити корпорацію продавати iPhone з адаптером на всій території Бразилії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.