Google заблокувала абсолютно всі смартфони Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Декілька днів назад користувачі почали масово повідомляти про те, що більш додатки з магазину GApps не можна встановлювати на смартфони компанії Huawei, а визначення таких відбувається максимально легко. Якщо ПО від «пошукового гіганта» виявляє використовуваний в мобільному пристрої процесор Kirin, установка всіх додатків, в тому числі Chrome і YouTube, стає недоступна. 

За допомогою обхідних шляхів у користувачів була можливість легко і просто встановлювати додатки «пошукового гіганта» окремо, після чого такими повноцінно без будь-яких обмежень користувалися. Багато користувалися такою можливістю, тому що найчастіше вижити без того ж самого картографічного сервісу Google Maps просто неможливо.

Компанія Google не просто заборонила встановлення усіх програм на смартфони Huawei на базі процесора Kirin, але ще і зробила такі, щоб будь-які програми стало неможливо встановлювати окремо на телефони китайської компанії. Простіше кажучи, тепер зовсім ніяк власники телефонів від китайської корпорації не можуть встановити той же самий YouTube, а якщо він вже встановлений, то оновити його до нової версії не вийде, тому що дії такого роду в повній мірі недоступні. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому, при спробі виконати установку або провести оновлення, користувачеві відобразиться повідомлення з помилкою «Це програма не сумісна з CPU вашого пристрою». Обійти таку заборону поки що нікому ще не вдалося, але в будь-якому випадку користувачі гарантовано знайдуть спосіб цього добитися.

Питання лише в тому, а чи варто при інших рівних купувати смартфон Huawei і відчувати такі проблеми, адже можна купити за схожі гроші мобільний пристрій від Xiaomi, Redmi, Oppo, Realme, OnePlus, Vivo або будь-якого іншого бренду, і не випробовувати такого роду проблем.

Очевидно, що вже в недалекому майбутньому Google може на нативном рівні заборонити установку своїх фірмових додатків різного роду на абсолютно всі смартфони на базі процесора Kirin, і така заборона вже навряд чи вдасться якось обійти. Через такого роду неполадок користувачам доведеться витрачати багато часу і сил на те, щоб відновити нормальну працездатність мобільного пристрою від китайського бренду. Американська корпорація Google поки що ще не давала ніяких коментарів на цей самий рахунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.