У Gmail тепер можна заборонити Google сканувати текст і зміст листів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відключення цієї можливості погіршить користувальницький досвід — наприклад, сервіс не буде пропонувати швидкі відповіді на листи.

Google додала в свою поштову службу Gmail нові настройки, що дозволяють користувачам відключити автоматичні сканування листів з боку сервісу для забезпечення роботи «розумних функцій» і використання даних, отриманих через Gmail, в інших додатках компанії.

Одне з нових налаштувань дозволяє деактивувати розумні опції, що відповідають за автоматичне сортування листів на важливі, соціальні та рекламні; речення тексту для швидкої відповіді на лист; експорт даних про майбутні заходи для створення нагадувань в «Календарі»; створення карток про прийдешні подорожі, відстеження посилок і іншого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша опція дозволяє відключити використання даних, отриманих через Gmail (а також через Chat і Meet), в інших сервісах Google. Наприклад, голосовий асистент не буде нагадувати про необхідність оплатити рахунки, «Карти» перестануть відображати зарезервовані ресторани, а Google Pay не відображатиме картки знижок і квитки (отримані поштою).

На даний момент нові налаштування в Gmail ще можуть бути недоступні для всіх, але в найближчі тижні вони точно з’являться в веб-версії сервісу і в мобільних клієнтах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.