Автономність iPhone 12 порівняли з Google Pixel 5 (відео)

Ентузіасти з популярного YouTube-каналу порівняли новітній смартфон Apple з флагманом Google Pixel 5 і з’ясували, який гаджет пропрацює довше при ідентичних сценаріях використання. Нагадаємо, що під час розбирання iPhone 12 фахівці iFixit розкрили ємність акумулятора iPhone 12, яка склала 2815 мАг.

Варто відзначити, що в Google Pixel 5 встановлена ​​батарея, ємність якої майже на 45% більше, ніж в iPhone 12. При цьому флагман Google підтримує частоту оновлення зображення на дисплеї в 90 Гц (6 дюймів при роздільною здатністю 2340х1080 пікселів) і оснащений 7-нанометровим процесором Snapdragon 765. У iPhone 12 6,1-дюймовий дисплей демонструє картинку з роздільною здатністю 2523х1170 пікселів з частотою оновлення 60 Гц. При цьому в новинці використовується більш енергоефективний чіп Apple A14 Bionic, виготовлений за 5-нанометровим техпроцесом.

Перед початком тестування яскравість дисплеїв смартфонів була відкалібрована на значення яскравості в 200 ніт. Потім за допомогою роборукою автори YouTube-каналу PhoneBuff приступили до тестування автономності смартфонів. На гаджетах запускалися різні додатки, набирався текст, відтворювалося відео. Іншими словами, автори тестування постаралися зробити тест максимально схожим з повсякденним експлуатацією гаджетів. В такому активному режимі iPhone 12 пропрацював 9 годин і 1 хвилину, поступившись Google Pixel 5 25 хвилин в автономності. У процентному співвідношенні перевага Pixel 5 склало 4,4% при різниці в ємності акумуляторів близько 45%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.