Аналітики прогнозують популярність смартфонів середнього рівня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Великі виробники смартфонів мають намір зосередитися на випуску моделей середньої технічної і цінового рівнів. За їх словами, Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo і Google збираються до передноворічного сезону випустити кілька таких пристроїв. Наприклад, Samsung збільшує кількість замовлень на смартфони початкового і середнього рівнів для китайських виробників, оскільки планує випустити більше доступних моделей для подальшого збільшення своєї частки на ринку в 2021 році.

Співрозмовники порталу кажуть, що в середині листопада 2020 року Google випустить смартфон Pixel 4a 5G – модифікацію бюджетного апарату Pixel 4a, представленого в серпні. Pixel 4a 5G отримає 6,2-дюймовий OLED-екран і процесор Qualcomm Snapdragon 765G, тоді як в оригінальної моделі встановлені менш великий дисплей (5,8 дюйма) і не настільки продуктивний чіп (Snapdragon 730G).

В аналітичній компанії International Data Corporation (IDC) відзначають, що пандемія коронавірусу COVID-19 призводить до ослаблення попиту на смартфони, а також до вибору більш дешевих моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За прогнозами експертів, глобальні продажі смартфонів в 2020 році складуть 422,4 млрд доларів, знизившись на 7,9% в порівнянні з 2019-м, а приблизно 73% поставок пристроїв доведеться на апарати вартістю до 400 доларів. Споживачі все частіше вибирають пристрої низької або середньої цінової категорії, оскільки в умовах пандемії і економічної невизначеності змушені витрачати гроші на більш важливі речі.

Частка смартфонів з цінниками від 100 до 400 доларів у другому кварталі 2020 року сягнула 60% в загальному обсязі ринку. До 2021 року показник може вирости до 63%. Сегмент продуктів, що коштують від 400 до 600 доларів, збільшив свою ринкову частку майже на чотири процентних пункти, до 11,6% в квітні-червні 2020 року. В даному сегменті домінують смартфони Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo і Vivo.

Apple також недавно увійшла в сегмент смартфонів середнього рівня з моделлю iPhone SE, яка показала хороші результати на ринку. Успіх цього iPhone ще раз підтверджує тенденцію зміщення попиту до найбільш доступним продуктам, зазначено в дослідженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.