Наступник Vertu презентує свій дебютний телефон в першому кварталі 2021 року

Xor – наступник компанії Vertu, який планує відродити сегмент преміальних телефонів. У керма компанії стоять екс-співробітники Vertu, які розробили першу модель. Презентація новинки відбудеться напочатку 2021 року. Нагадаємо, що Vertu займалася розробкою дорогих телефонів з унікальним дизайном, однак вона була вимушена звітувати про банкрутство, оскільки попит на такі пристрої суттєво зменшився за останні декілька років.

Згідно з інформацією GSM Arena, компанію Xor створив Hutch Hutchinson – це екс-керівник відділу дизайну Vertu, який запропонував роботу деяким ключовим співробітникам свого підрозділу. Новий проект фінансують фанати телефонів преміум-класу, які зацікавлені в появі нових моделей з унікальним дизайном.

Презентація першого телефона Xor Titanium відбудеться в Англії. Його вартість становить $3975. Як свідчить комерційна назва новинки, корпус виготовлено з високоякісного титану, а задня панель покрита шкірою. Телефон працює під управління спеціального програмного забезпечення, створеного на базі Linux. Ємність акумуляторної батареї дозволяє телефону працювати в автономному режимі до 5 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.