Xiaomi придумала висувну тильну камеру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інновації від Xiaomi: висувна камера на задній панелі.

Найбільші вендори періодично скликають розробників, щоб провести спільну конференцію і обговорити шляхи подальшого розвитку. Не є винятком і Xiaomi, яка днями організувала такий форум. Цікавий він був тим, що в рамках його проведення компанія розповіла про свої плани на майбутнє.

Так, Xiaomi заявила, що команда, що займається розробкою технологій для мобільних камер, постійно поповнюється новими талановитими хлопцями. Якщо в 2018 році в ній працювали близько 100 інженерів, то тепер її кількісний склад зріс до 1000 чоловік. Всі вони працюють заради однієї справи — вивести на новий рівень фотоможливості пристроїв компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з останніх розробок — телескопічний висувний модуль основної камери. При його створенні компанія черпала натхнення та ідеї, орієнтуючись на традиційні фотокамери зі знімними об’єктивами. Серед ключових переваг висувною камерою називають велику діафрагму, яка здатна захоплювати світла на 300% більше. Все це повинно поліпшити якість знімків, що створюються в умовах поганого зовнішнього освітлення.

Ще одна перевага такої камери — нова технологія захисту від тряски, що дозволяє отримати більш різкі і чіткі фото. Вона на 20% ефективніша від інших подібних технологій на ринку. А також Xiaomi заявляє, що весь процес висунення модуля відбувається практично миттєво.

Коли і який смартфон може запропонувати основну висувну камеру, невідомо. Це складний механізм і інженерам компанії доведеться неабияк попітніти, щоб реалізувати в комерційних моделях ефективно працюючу технологію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.