Xiaomi обдурила з 120 Вт зарядкою в Mi 10 Ultra

Журналісти перевірили роботу зарядного пристрою на 120 Вт для нового флагмана Xiaomi - в реальності смартфон одержує не більше 80 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головною особливістю преміального флагмана Mi 10 Ultra стала підтримка швидкої зарядки на 120 Вт – більш потужного рішення немає ні у кого на ринку. Щоправда, журналісти Android Authority перевірили цю зарядку за допомогою спеціальних приладів і з’ясували, що на максимальній потужності вона не працює.

 

Виміряли дві харктеристики потужності – скільки видає зарядний пристрій і скільки доходить до смартфона. Перші хвилини блок живлення працює на 92,3 Вт, а потім потужність майже відразу падає до 86,4 Вт. Смартфон отримує ще менше – 80,1 Вт.

Також журналісти перевірили інше твердження компанії, що Mi 10 Ultra повністю заряджається за 21 хвилину – у реальності це виявилося саме так, хоч зарядка і не працює на максимальній потужності. У смартфона два акумулятора сумарною місткістю 4500 мАг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, ентузіастам в черговий раз вдалося переконатися в тому, що найчастіше у виробників маркетингові слогани мають мало спільного з реальністю. З іншого боку, Mi 10 Ultra все ще заряджається за 21 хвилину, що відповідає заявам самої Xiaomi, так чи варто засуджувати компанію за “прикрашання” потужності заряду – питання залишається відкритим.

Зате ця зарядка Xiaomi виявилася однією з найефективніших – втрата між самим блоком живлення і смартфоном склало всього 7,3%, тоді як інші пристрої витрачають більше 15% заряду даремно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.