Розкрито перші подробиці процесорів Intel Core 14-го покоління

A photo shows Intel's new 10th Gen Intel Core H-series processor. Intel Corporation released the new processor family on on April 2, 2020. (Credit: Intel Corporation)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день найновішими процесорами Intel вважаються чіпи Core 11-го покоління. Однак в мережі вже з’явилася інформація про 14-те поколінні з кодовою назвою Lunar Lake. Крім того, інсайдери також розповіли про майбутні графічні процесори Iris Xe. 

Повідомляється, що процесори 14-го покоління Intel Lunar Lake вийдуть після Meteor Lake, реліз яких заплановано на 2022-2023 рік. Ніяких точних технічних характеристик немає, але є інформація, що чіпи будуть підтримувати нову платформу LGA1700, на якій також стануть працювати процесори двох попередніх поколінь: Alder Lake і Meteor Lake. 

Не встигла Intel уявити дискретну відеокарту Iris Xe Max на базі графічного процесора DG1, як інсайдери вже повідомляють про його наступника з кодовою назвою DG2, реліз якого має відбутися в 2021 році. Більш того, компанія вже приступила до роботи над DG3, інформації про який поки зовсім ніякої немає, крім підтвердження його існування. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додатково з’явилася інформація, що Intel взялася за наступне покоління прискорювачів для дата-центрів на архітектурі Xe-HP. Повідомляється, що в 2021 році компанія випустить графічні процесори 12-го покоління з кодовим ім’ям Arctic Sound, які будуть на одній підкладці об’єднувати чотири кристала з 2048 обчислювальними блоками в максимальній конфігурації і обчислювальною потужністю до 42 Тфлопс. В майбутньому їм на зміну прийде 13-е покоління з кодовою назвою Jupiter Sound, але точні терміни виходу невідомі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.