Фахівці DxOMark оцінили можливості камери Google Pixel 5

Фахівці DxOMark оцінили можливості камери Google Pixel 5
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений в кінці вересня флагманський смартфон Google Pixel 5, на відміну від топових пристроїв конкурентів, отримав середньобюджетний процесор Snapdragon 765G. При цьому Google вирішила не гнатися і за кількістю датчиків основної камери. Експерти авторитетної лабораторії DxOMark оцінили, на що вона здатна.

Основна камера Pixel 5 представлена ​​12,2-мегапіксельним датчиком з фокусною відстанню 27 міліметрів, оптичною стабілізацією і світлосилою f / 1.7, а також 16-мегапіксельним ширококутником з охопленням 107 ° і світлосилою f / 2.2. За заявою компанії, смартфон здатний записувати відео з роздільною здатністю 4K при частоті 60 кадрів в секунду і до 240 fps при активації режиму SloMo в форматі Full HD.

Знявши більше 3000 фотографій і більше 2,5 години відео, фахівці DxOMark прийшли до наступних висновків. Pixel 5 швидко відпрацьовує автофокус, а знімки виходять яскравими і з природними квітами. Вбудований алгоритм обробки правильно прораховує баланс білого і значення експозиції як в звичайному, так і в широкоугольном режимі. Також відзначили ефективну роботу функції оптичної стабілізації при зйомці відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не завжди Pixel 5 вдається впоратися з експозицією при зйомці портретів. При цьому практично при будь-яких умовах можна розрізнити шуми і артефакти. Недостатній рівень освітленості призводить до того, що смартфон припускається помилок в прорахунку балансу білого. Використання зуму загрожує зниженням деталізації, а промальовування глибини різкості може виглядати неприродно.

У сумарному заліку DxOMark поставили Pixel 5 Пробіг: 120 балів. Новий смартфон компанії, що колись займала лідируючі позиції в рейтингу, цього року не потрапив навіть до першої десятки. Справедливості заради варто відзначити, що, на відміну від конкурентів з найкращим результатом, в Pixel 5 використовуються лише два фізичних датчика основної камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.