iPhone 12 mini виявився небезпечним: в нього найбільший рівень випромінювання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випуск iPhone 12 стала дебютом Apple на ринку 5G-технологій. Але перехід на новий тип модему позначилася не лише на можливості гаджетів швидко завантажувати файли в мобільній мережі. Відповідно до опублікованого на сайті виробником звіту, фірмові смартфони зразка 2020 го додали і в рівні електромагнітного випромінювання. Особливо відзначився компактний iPhone 12 mini, помітно «обігнав» за цим параметром як торішні, так і інші нові моделі.

Згідно з публікацією на сайті компанії, значення максимальної питомої швидкості поглинання електромагнітного випромінювання ( SAR ) для iPhone 12 mini становить 0,910 Вт / кг, в той час як у базового iPhone 12 ця величина дорівнює 0,483 Вт / кг, у iPhone 12 Pro – 0,483 Вт / кг, а у топового iPhone 12 Pro Max – 0,436 Вт / кг.

Таким чином, порівняно з попередниками всі новинки мають майже вдвічі більший коефіцієнт випромінювання, а mini-версія iPhone 12 перевищує показники iPhone 11 Pro Max в 3,5 рази. Проте апарати все ще укладаються в національні стандарти різних регіонів: так, в Китаї і Європі максимально допустиме значення SAR для подібних пристроїв становить до 2,0 Вт / кг для країн Європи і Китаю, а на території США – до 1,6 Вт / кг. У Росії використовується власна система вимірювання – у ВАТ на квадратний сантиметр, тому безпосередньо конвертувати зазначені цифри в норми вітчизняних регуляторів вкрай важко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.