Смартфони

Аналітики очікують падіння продажів iPhone на 25%

Share

Аналітики BofA Securities очікують падіння продажів iPhone на 25% через запізнілий вихід нових моделей в порівнянні з попередніми поколіннями Apple.

Apple опублікує фінансову звітність у четвер, 29 жовтня. Експерт вамс Мохан (Wamsi Mohan) з BofA Securities вважає, що каліфорнійський гігант не отримає доходи вище очікувань ринку, враховуючи затримку з виходом лінійки iPhone 12. Ці апарати були представлені 13 жовтня, що приблизно на місяць пізніше щодо iPhone попередніх поколінь.

Відкладений запуск, на думку Мохан, створює дві головні проблеми: зменшену кількість проданих нових смартфонів і зниження середньої продажної вартості iPhone, пов’язане з поставками менш дорогих старих пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітик вважає, що в липні-вересні 2020 року Apple зареєструвала виручку в розмірі 62,1 млрд доларів при скоригованого прибутку в 63 цента на акцію, що нижче середнього аналітичного прогнозу на Уолл-стріт (63,8 млрд доларів і 70 центів у розрахунку на один цінний папір відповідно). Вамс Мохан очікує, що в третьому кварталі 2020 року доходи Apple від поставок телефонів знизилися на 25% в річному численні і на 5% в квартальному.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на своїх інформаторів, Apple попросила своїх постачальників виробити не менше 75 млн нових телефонів з підтримкою 5G-мереж в найближчі місяці, що відповідає обсягу поставок iPhone попереднього покоління. Це вказує на впевненість компанії в попиті в умовах кризи, пов’язаного зі спалахом коронавируса, зазначає інформагентство.

“Ми прогнозуємо зростання сервісного бізнесу в третьому кварталі 2020 року на 13% в річному численні, але, з огляду на сильні позиції App Store, підйом може бути кілька сильніше (на 14-15%), особливо якщо тенденції в сфері ліцензування будуть стимулювати повторне прискорення, – пише Мохан в аналітичній доповіді для клієнтів. – Хоча слабкі результати третього кварталу можуть мати невелике значення, поки неясно, чи буде Apple будувати прогноз на заключну чверть в широкому діапазоні “.

Тим часом, аналітики JP Morgan говорять, що проблем Apple додає пандемія коронавируса COVID-19, яка обмежує купівельну спроможність населення і роботу магазинів. За даними аналітиків, в даний час в США відкриті лише 58% магазинів Apple Store проти 80% в червні, що пов’язано з другою хвилею пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024

    Gmail отримає нові функції штучного інтелекту

    Компанія Google вбудувала у свій поштовий клієнт нову нейромережну функцію. Вона полегшить роботу з довгими…

    28.04.2024

    В Україні з’являться нові номери мобільних телефонів

    Нещодавно, 3 квітня 2024 року, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) видала…

    28.04.2024