Аналітики очікують падіння продажів iPhone на 25%

Аналітики BofA Securities очікують падіння продажів iPhone на 25% через запізнілий вихід нових моделей в порівнянні з попередніми поколіннями Apple.

Apple опублікує фінансову звітність у четвер, 29 жовтня. Експерт вамс Мохан (Wamsi Mohan) з BofA Securities вважає, що каліфорнійський гігант не отримає доходи вище очікувань ринку, враховуючи затримку з виходом лінійки iPhone 12. Ці апарати були представлені 13 жовтня, що приблизно на місяць пізніше щодо iPhone попередніх поколінь.

Відкладений запуск, на думку Мохан, створює дві головні проблеми: зменшену кількість проданих нових смартфонів і зниження середньої продажної вартості iPhone, пов’язане з поставками менш дорогих старих пристроїв.

Аналітик вважає, що в липні-вересні 2020 року Apple зареєструвала виручку в розмірі 62,1 млрд доларів при скоригованого прибутку в 63 цента на акцію, що нижче середнього аналітичного прогнозу на Уолл-стріт (63,8 млрд доларів і 70 центів у розрахунку на один цінний папір відповідно). Вамс Мохан очікує, що в третьому кварталі 2020 року доходи Apple від поставок телефонів знизилися на 25% в річному численні і на 5% в квартальному.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на своїх інформаторів, Apple попросила своїх постачальників виробити не менше 75 млн нових телефонів з підтримкою 5G-мереж в найближчі місяці, що відповідає обсягу поставок iPhone попереднього покоління. Це вказує на впевненість компанії в попиті в умовах кризи, пов’язаного зі спалахом коронавируса, зазначає інформагентство.

“Ми прогнозуємо зростання сервісного бізнесу в третьому кварталі 2020 року на 13% в річному численні, але, з огляду на сильні позиції App Store, підйом може бути кілька сильніше (на 14-15%), особливо якщо тенденції в сфері ліцензування будуть стимулювати повторне прискорення, – пише Мохан в аналітичній доповіді для клієнтів. – Хоча слабкі результати третього кварталу можуть мати невелике значення, поки неясно, чи буде Apple будувати прогноз на заключну чверть в широкому діапазоні “.

Тим часом, аналітики JP Morgan говорять, що проблем Apple додає пандемія коронавируса COVID-19, яка обмежує купівельну спроможність населення і роботу магазинів. За даними аналітиків, в даний час в США відкриті лише 58% магазинів Apple Store проти 80% в червні, що пов’язано з другою хвилею пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.