Samsung створила новий дисплей OLED

Екрани більшості смартфонів сьогодні мають щільність 400-500 пікселів на дюйм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Electronics і представники Стенфордського університету оголосили, що їх співпраця привело до розробки вражаючого OLED-дисплея з щільністю 10 000 пікселів на дюйм (PPI). Подібні екрани планують використовувати в пристроях віртуальної реальності, в яких дисплей знаходиться дуже близько до очей користувача.

Подібні дисплеї значно перевершують екрани, які сьогодні використовуються в окулярах віртуальної реальності. Варто додати, що екрани більшості флагманських смартфонів сьогодні мають щільність 400-500 пікселів на дюйм.

У створеному Samsung екрані OLED використовуються плівки для випромінювання білого світла між відображають шарами. Це дозволило забезпечити набагато більш високу щільність пікселів, ніж у традиційних OLED-екранах на телефонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лабораторних випробуваннях дослідники стверджують, що створені ними мініатюрні пікселі забезпечують більш високу чистоту кольору і дворазове збільшення ефективності люмінесценції в порівнянні з білими OLED-дисплеями з кольорового фільтрацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.