Ентузіасти знайшли простий спосіб встановити сервіси Google на смартфони Huawei і Honor

З недавніх пір смартфони Huawei і Honor виходять без сервісів Google, що доставляє користувачам незручність. Ентузіасти знайшли простий спосіб встановити їх на пристрої, які не пристосовані для цього.

У США деякий час назад прийняли рішення заборонити китайському бренду використовувати програмне забезпечення. Через це гаджети втратили не тільки мобільної операційної системи Android, але і популярних сервісів Google Maps, а головне – Google Play. Компанія швидко створила заміну, зробивши ОС на основі відкритого коду Android, але деяким власникам Huawei і Honor все одно не вистачало звичного функціоналу. Не бажаючи миритися з обставинами, ентузіасти почали експериментувати і шукати можливість для запуску улюбленого сервісу. Зараз існує вже кілька способів досягти бажаного, а недавно відкрили ще один, більш простий.

Програмісти створили спеціальний додаток, що отримав назву Googlefier. Завантаживши його, необхідно запустити процес установки, який триватиме близько п’яти хвилин. Програма встановить всі пакети і запропонує увійти в обліковий запис Google. При цьому користувачеві доведеться погодитися на умови програми та дати доступ до пристрою. Після цього онлайн-магазин запрацює.

Творці програми розповіли, що є одна умова для її використання. Якщо власник гаджета вже намагався запустити сервіс іншим способом, потрібно скинути налаштування до заводських установок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.