Експерти DxOMark оцінили камери флагманського Huawei Mate 40 Pro (фото)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу після презентації флагманського смартфона HUAWEI Mate 40 Pro авторитетна лабораторія DxOMark опублікувала детальний огляд елементарної і фронтальної камер новинки. Гаджет пройшов серію класичних для DxOMark випробувань і зумів зайняти лідируючу позицію в рейтингу компанії.

Основна камера пристрою представлена ​​трьома датчиками: 50-мегапіксельним сенсором з фокусною дозволом 23 міліметра і світлосилою f / 1.9; 20-мегапіксельним датчиком з ширококутними лінзами (еквівалент фокусної відстані 18 міліметрів) і світлосилою f / 1.8; тельовіком з роздільною здатністю 12 Мп при апертурі f / 3.4 і фокусною відстанню 125 міліметрів. В ході випробувань DxOMark зробила більше 3000 фотографій і відзняла понад двох з половиною годин відео.

Фахівці відзначили вкрай низький рівень шуму і високу деталізацію фотографій завдяки добре збалансованому автофокусу. Основна камера Mate 40 Pro відрізняється широким колірним діапазоном навіть при недостатньому рівні освітленості. Під час тестування у експертів компанії не виникало проблем при зйомці як фото, так і відео практично в будь-яких умовах. Окремої похвали заслужила система стабілізації відео і хороша деталізація при використанні телевіка.

Серед недоліків Mate 40 Pro назвали періодичну колірну квантування і поява артефактів як на фото, так і на відео, не завжди стабільну роботу автофокусу при використанні зум-об’єктива, а також різну ступінь різкості між кадрами при запису відео в умовах слабкого освітлення і під час динамічної зйомки.

Здвоєна фронтальна камера з 13-мегапіксельним сенсором апертурою f / 2.4 і потужним датчиком добре показала себе при портретній зйомці, стабілізації відео, передачі кольору. При цьому DxOMark відзначили, що іноді датчику не вистачає деталізації при промальовуванні фонових об’єктів, а шкіра обличчя періодично виглядає не зовсім природно, зате рівень шумів низький.

За якість фото- і відео HUAWEI Mate 40 отримав найвищий сумарний бал – 136, обійшовши головного конкурента в особі Xiaomi Mi10 Ultra, який раніше показав результат в 133 бали. Якість зйомки селфі також виявилося кращим серед інших смартфонів і становить 104 бали за оцінкою DxOMark.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.