Apple навмисно обмежила продуктивність iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

A14 Bionic – перша 5-нм система на чіпі (SoC), яка доступна в лінійці iPhone 12 і планшетах iPad Air 4. За словами Apple, процесор і GPU цього рішення приблизно на 50 відсотків швидше в порівнянні з системами конкурентів. Виробник також заявляє, що чіпсет досить хороший, щоб кинути виклик продуктивності ноутбуків.

Витік результатів тестів дійсно передбачає, що A14 отримав відчутне покращення у порівнянні з A13 Bionic, який лежить в основі модельного ряду iPhone 11.

Творці бенчмарка AnTuTu виявили, що iPad Air 4 набрав більше балів, ніж iPhone 12, в тесті продуктивності, навіть незважаючи на то, що в їх основі один і той же чіп. Тестовані пристрої також мали однакову конфігурацію пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що iPad Air 4 отримав загальний бал, який майже на 17 відсотків перевищує оцінку iPhone 12. Процесор планшета на 9,5% швидший, ніж у айфона, а графічна продуктивність обійшла аналогічний показник смартфона на 30%.

У AnTuTu вважають, що продуктивність A14 в iPhone 12 була обмежена через його порівняно невеликої ємності акумулятора, щоб запобігти проблемам з перервою. Те ж саме можна сказати і про iPhone 12 Pro, дивлячись на його результати.

Оскільки iPhone 12 Pro Max, мабуть, отримав найбільшу батарею, очікується, що він буде ближче по продуктивності до планшету.

На сайті AnTuTu також зазначається, що iPhone 11 Pro обійшов iPhone 12 в тесті графічного процесора, хоча останній отримав більш швидкий GPU.

A13 Bionic – досить потужний чіп, який встиг зарекомендувати себе з точки зору високої продуктивності. Його показники змушують замислитися, а чи дійсно приріст потужності чіпа A14 в нових iPhone несе щось корисне для недосвідченого користувача або це просто привід для хизування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.