Vivo розсекретила дизайн і головні фішки прошивки Funtouch OS 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні глобального релізу Funtouch OS 11 на офіційному сайті vivo з’явилася інформація про головні нововведення свіжої версії фірмової програмної оболонки. Відмінними рисами нової збірки стануть «легкий» дизайн, розширені можливості перевірки безпеки смартфонів і просунутий ігровий режим.

Інтерфейс Funtouch OS 11 представлений переважно світлою палітрою з використанням темно-синього тексту і екранних кнопок. У додатку «Галерея» з’явився новий альбом «Спогади», в який періодично потрапляють знімки, згруповані за датою, часом, місцем або іншим подіями. За роботу розділу відповідає ШІ-алгоритм, який також використовується в новому редакторі відео, допомагаючи виділяти ключові моменти ролика.

Крім того, розробники поліпшили функціональність режиму Always On Display – зокрема, в прошивці з’явилися додаткові налаштування для зміни динамічних ефектів і інші функції регулювання відображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним нововведенням стало додаток iManager, за допомогою якого можна перевірити настройки безпеки пристрою, просканувати його накопичувач на предмет вірусних і виявити небезпечні файли, а заодно оцінити продуктивність гаджета. Прошивка також отримала функцію створення скріншотів довільної форми і супровід скрінкасти голосовими коментарями.

Розрахований на мобільних геймерів режим Ultra Game Mode включає функцію «картинка-в-картинці» – користувач може грати і одночасно брати участь в обговоренні процесу, запустивши месенджер або чат. Активувавши функцію Esports, власник смартфона vivo зможе заблокувати всі оповіщення та вхідні дзвінки під час ігрової сесії. Компанія також відзначає, що подбала і про роботу функції динамічної коригування частоти оновлення зображення на дисплеї для підвищення продуктивності смартфонів.

Прес-служба vivo поки не опублікувала графік апдейта фірмових пристроїв до нової версії оболонки. Очікується, що першим смартфоном, який отримав Funtouch OS 11, стане vivo V20.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.