Хто кращий? Порівняння смартфонів iPhone 11 і iPhone XR

Експерти порівняли смартфони iPhone 11 і iPhone XR і назвали їх недоліки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в 2018 році відбувся дебют iPhone XS / XS Max, однак в той же час Apple випустила в світ понад бюджетний варіант iPhone XR, який злегка відстає за характеристиками, що не завадило йому стати затребуваним. Експерти з’ясували, чим модель відрізняється від iPhone 11, а також який варіант краще купити в 2020 році.

У минулому році смартфони iPhone 11 Pro і 11 Pro Max обзавелися новим матовим склом з фактурою, однак і у випадку з базовим iPhone 11 скло має певні відмінності від версій 2018. Перш за все це стосується міцності, адже в Apple вдалися до нової для себе технології подвійного іонного обміну. У той же час присутня між панелями рамка раніше виконана з алюмінію.

Є між iPhone 11 і iPhone XR і візуальні відмінності. Якщо раніше логотип у формі яблука знаходився на верхній частині корпусу, то тепер розміщений в середині. У минулій моделі на задній кришці розташовувалася одинарна камера на 12 Мп, тепер там знайшлося місце для квадратної платформи з подвійним датчиком зображення, туди ж розробник помістив спалах і мікрофон. Колірна палітра в чому залишилася колишньою, проте на зміну синьому прийшов фіолетовий, тоді як зелений замінив кораловий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти порівняли смартфони iPhone 11 і iPhone XR і назвали їх недоліки

iPhone 11 Pro і 11 Pro Max за габаритами більші моделі 2018 року, що обумовлено перш за все злегка збільшеною ємністю акумулятора. Базова ж версія за розмірами практично аналогічна iPhone XR. У випадку з більш новим варіантом користувачі можуть вибирати між трьома обсягами внутрішньою пам’яті, а саме 64, 128 і 256 ГБ. Для XR доступні тільки перші два. І iPhone 11, і XR мають РК-дисплей діагоналлю 6,1-дюйма, створені вони на базі матриці типу IPS, демонструючи дозвіл +1792 на 828 пікселів. Топові минулорічні моделі пропонують покращений в порівнянні з попередниками екран.

Одинадцятий iPhone працює на базі процесора Apple A13 Bionic. Це зробило модель більш швидкою і продуктивною, особливо з урахуванням того, що обсяг оперативної пам′яті тут 4 ГБ проти 3 ГБ у iPhone XR. Енергоефективність смартфона з появою нового чіпа теж зросла. В обох випадках захисні властивості корпусу пристроїв відповідають стандарту IP68. iPhone 11 лідирує хіба що по водопроникності. Збільшення ємності акумулятора виявилося мінімальним, замість колишніх 2942 мАг служать 3110. В середньому смартфон 2019 року може працювати на годину довше попередника.

Що до камер, то у всіх своїх останніх моделях Apple в якості головного датчика використовує ширококутну матрицю 12 на Мп зі світлосилою ƒ / 1.8. У випадку з iPhone 11 є додатковий надширококутний “об’єктив” на 12 Мп. Серед недоступних для iPhone XR функцій потрібно виділити наявність “Нічного режиму” і дворазового “зворотного” зуму. За рахунок функції QuickTape можна оперативно переключатися між режимами, а ще розширено перелік варіантів для портретної зйомки. Покращення в торішньому смартфон від Apple торкнулися освітлення, автокорекцію, звук при зйомці відео і функцію Smart HDR. Фронтальна камера у iPhone 11 отримала 12 Мп проти 7 Мп у попередника, в першому випадку також є підтримка 4K.

Смартфон 2019 року, на відміну від попередника, підтримує Wi-Fi 6. Крім того, функція з розпізнавання особи Face ID у нього працює трохи швидше. За покращена якість звуку відповідає технологія Dolby Atmos. Комплекти iPhone 11 і XR практично ідентичні, включають блок живлення і зарядку. Різниця в ціні теж присутня. Звичайна модель минулого року обійдеться в 23 999 гривень, за варіант з 128 ГБ просять 25 999 гривень, 256 ГБ – 27 999 гривень. iPhone XR з 64 ГБ внутрішньої пам’яті коштує 21 999 гривень, а за 128 ГБ потрібно віддати 23 999 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.