Дисплей майбутнього iPhone отримає унікальну можливість

Дисплей майбутнього iPhone отримає унікальну можливість
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зазначають інозмені джерела,  компанія Apple довгий час працює над гнучким смартфоном, як мінімум п’ять років. Протягом багатьох років виробник протестував, і придумав безліч способів покращити ґаджет. Зараз же, Apple запатентувала метод, який дозволяє iPhone відновлювати пошкодження екрану.

Дисплей майбутнього iPhone отримає унікальну можливість
В патенті майбутнього описано, як мінімізувати ризик пошкодження дисплею, так і спосіб його відновлення. Apple пропонує використовувати і гнучкі, і жорсткі області в дисплеї, а також технологію, яку називає «самовідновлення».

Як пише компанія, екран можна покрити спеціальним шаром здатним до самовідновлювання. Цей шар міг би складатися з еластомеру. Так називають полімери, що володіють високоеластичними властивостями і в’язкістю. Еластомер можна розтягнути, але він повернеться потім в свою первинну форму. Apple передбачає, що цей процес може бути прискорений за допомогою впливу світла, тепла, електричного струму або іншого подразника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічні нюанси цієї технології поки не розкриваються, до того ж, патент передбачає різні варіанти її реалізації. Apple планує, що дисплей зможе займати всю фронтальну поверхню смартфона, але складатися він буде з трьох частин. Передбачається розміщення гнучкої частини дисплея в середині, тоді як по краях будуть використані звичайні панелі.

«Під час роботи електронного пристрою на його покривному шарі можуть з’явитися подряпини або потертості. Щоб поліпшити зовнішній вигляд дисплею, потрібно мінімізувати кількість подряпин, потертостей і вм’ятин. Для зменшення кількості вм’ятин, подряпин і інших дефектів, в покривному шарі дисплея може міститися матеріал здатний до самовідновлювання » , – йдеться в описі патенту.

Коли з’явиться перший смартфон з такою технологією — невідомо. Поки що, компанія готується до швидкого анонсу своєї нової лінійки iPhone 12. За чутками презентація повинна пройти вже 13 жовтня, а всесвітні продажі розпочнуться 16 жовтня. Раніше повідомлялось, що компанія 5 жовтня почала розсилати нові айфони офіційним магазинам. Крім того, авторитне джерело з Німечинни повідомило, що моделей буде не чотири, як раніше очікувалось, а п’ять, проте технічні характеристик і ціну воно не розкрило, залишається дочекатись анонсу, щоб перевірити достовірність цієї інформації, на щастя чекати залишилось недовго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.