Вийшов джейлбрейк iOS 14 для iPhone і iPad

Створити спеціальний інструмент, призначений для злому iOS 14, вдалося хакерам з команди checkra1n. Вони випустили утиліт, спрямований на те, щоб зламувати iPhone і iPad, які працюють на базі цієї новітньої операційної системи. Програма з номером версії 0.11.0 має підтримку останніх версій мобільних операційних систем Apple, а скачати її вже можна з офіційного сайту розробників. 

Процес установки джейлбрейк вкрай простий, тому що потрібно лише підключити смартфон або планшет до комп’ютера, після чого слідувати вказівкам на екрані. Вся операція займає не більше п’яти хвилин, і після цього гаджет виявиться повною мірою «джейлбрейкнутих».

В даний час встановити джейлбрейк iOS 14 можна тільки на моделі смартфонів і планшетів Apple, побудованих на базі процесорів A9 і A9X, а також більш старих. Саме тому встановити злом можна тільки на такі гаджети, як iPhone 6s, 6s Plus і SE, iPad 5-го покоління, iPad Air 2, iPad mini 4, iPad Pro 1-го покоління, Apple TV 4 і 4K і iBridge T2. 

У найближчі кілька тижнів або місяців хакери з checkra1n планують випустити злом для новіших моделей мобільних пристроїв і планшетних комп’ютерів, використовуючи вже відому апаратну пролом checkm8. Справа в тому, що з останніми оновленнями для системи захисту Apple значно ускладнила процес її використання, тому тепер так легко і просто створити на її базі злом не представляється можливим, але це лише питання часу.

Уже в недалекому майбутньому встановити джейлбрейк на операційну систему iOS 14 зможуть власники сучасних моделей смартфонів і планшетів Apple, які працюють на базі процесорів A10 і A10X. З плином часу з’явиться підтримка і новіших електронних пристроїв «яблучної» корпорації, випущених за останні місяці. 

В даний час програма, що дозволяє виконати злом iPhone і iPad, доступна тільки у версії для платформи macOS, але розробники вже працюють над версією під Windows, випустити яку планується в найближчий місяць. Саме тому користувачам більшості комп’ютерів необхідно спочатку встановити віртуальну машину, зробивши це за допомогою однієї з інструкцій, доступних в глобальній мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.