Шок – продуктивність iPhone 12 занизили навмисно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора ми опублікували результати тестів флагманського iPhone 12 Pro Max в популярному бенчмарку AnTuTu. Вони виявилися далекі від очікуваного. Приріст продуктивності в порівнянні з iPhone 11 Pro Max виявився незначним. Більш того – айфон нового покоління поступився топовим смартфонам на Android з чіпсетом Snapdragon 865+ всередині.

У Forbes прийшли до висновку, що справа зовсім не в новітній SoC A14 Bionic. Вона, за словами експертів, дуже потужна і за швидкістю може посперечатися з актуальних MacBook Pro. Її продуктивність була занижена навмисно.

У цифрах все виглядає наступним чином – CPU лінійки iPhone 12 приріс лише на 16% в порівнянні з iPhone 11. З графікою все ще сумніше – жалюгідні 4%. Пам’ять швидше на 22%. Але не того ми чекали від першого 5-нм чіпсета Apple. Ще місяць тому аналітики передбачали перевага на 40-50%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ж сталося? У Forbes впевнені, що справа в акумуляторі! Всупереч будь-якій логіці купертіновци знизили ємність батарей приблизно на 10% в порівнянні з торішньою лінійкою айфонів. І це при тому, що гаджети оснащені ненажерливими 5G-модемами.

Заради легкотравної автономності довелося пожертвувати продуктивністю. У це важко повірити, але швидкість A14 Bionic швидше за все занизили самі інженери Apple.

Від дисплеїв з частотою оновлення 120 Гц, до слова, відмовилися з тієї ж самої причини – маленьких батарей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.