Названа причина, по якій смартфони Huawei почали масово скуповувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продукція концерну Huawei подорожчала в середньому на 40%. Основна причина – складнощі з отриманням комплектуючих через американських санкцій. Боязнь потрапити під економічний прес змусила компанії Samsung, MediaTek, TSMC і SK Hynix припинити постачання необхідних для складального процесу компонентів. Подорожчання пристроїв негативно відбивається на конкуренто спроможності китайського гіганта і його ринкових позиціях в глобальному масштабі.

Усередині Китаю ситуація діаметрально протилежна: жителі Піднебесної всіляко намагаються підтримати потрапили в опалу земляків шляхом викупу їх продукції за вищою ціною. Так, зростання продажів смартфонів з потужними чіпами HiSilicon Kirin збільшився на кілька десятків відсотків, незважаючи на подорожчання пристроїв в середньому на 40%.

Аналітики компанії IDC вважають, що накопичені Huawei запаси процесорів HiSilicon вичерпаються не раніше III кварталу наступного року. До цього часу підконтрольний китайському уряду концерн напевно знайде вихід з тимчасових труднощів завдяки таланту своїх інженерів і колосальним фінансовим ресурсам Піднебесної. Приклад успішного подолання створених американцями труднощів – розробка операційки Harmony OS замість прошивки Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суть останнього пакету санкцій відносно Huawei – заборона на продаж концерну будь-яких комплектуючих, до створення яких «доклали руку» американські компанії. Відносно порушників Білий дім загрожує застосовувати найжорсткіші важелі фінансово-економічного тиску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.