Смартфони, які можна вигідно перепродати

Смартфони виробництва компанії Apple дешевшають набагато повільніше конкурентів. Відповідну оцінку айфон дали фахівці галузевого медіа-ресурсу Decluttr. Мета завершився напередодні дослідження – порівняння ціни телефонів різних брендів на момент презентації і рік потому.

Заявлена ​​«швидкість» здешевлення iPhone – 51% від початкової вартості через 12 місяців. Через два роки після дебюту смартфони «яблучної» компанії втрачають в ціні 67%. Показники апаратів Samsung за аналогічні проміжки часу – 67% і 80% відповідно. Пристрої бренду OnePlus «просідають» в ціні на 72% через рік і на 83% – через два.

Найповільніше знецінюються телефони преміум-сегмента. За перші півроку девайси цієї категорії стають дешевшими на 51% (проти -56% у смартфонів вартістю $ 700-899). Більш дешеві пристрої і зовсім «полегшуються» на 64%, пояснили фахівці Decluttr.

Найвигіднішими для імпровізованих «інвестицій» айфона автори дослідження вважають XS / XS Mas, Xr і 7/8/8 Plus (-51% за рік). «Чемпіонами» по швидкості втрати цінових позицій представники порталу назвали «Samsung Galaxy s8 plus», телефони OnePlus 5/6 і Pixel 2/3 / 2XL / 3 XL, Pixel 2 XL (-72-93% / рік).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.