Які смартфони Sony Xperia отримають Android 11

Днями компанія Google випустила стабільну версію операційної системи Android 11 для своїх смартфонів Pixel і кілька інших виробників теж випустили прев’ю Android 11 для своїх пристроїв. Sony в їх число поки не входить. Тим часом, стало відомо, які смартфони Sony можуть сподіватися на оновлення Android 11. 

Про це повідомили китайські джерела. Отже, смартфони вже схвалені для оновлення Android 11 такі: Xperia 5 II, Xperia Pro 5G, Xperia 1 II, Xperia 1 (включаючи Professional Edition), Xperia 5, Xperia 10 II, Xperia 10 Plus і Xperia 10. 

Ще не вирішена доля моделей Xperia 8, Xperia 8 Lite, Xperia Ace і Xperia L4. Sony може як відмовитися від оновлення від них, так і випустити його.   

У списках є два підозрілих моменти, через які варто поставитися до відомостей китайських джерел з часткою скептицизму. По-перше, в списку вказана поки ще не представлена ​​модель Xperia 5 II. Було б дивно випустити флагман на основі Android 10, коли вже готова стабільна Android 11. По-друге, сумніви Sony щодо Xperia L4 дивні, оскільки модель не отримала навіть Android 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.