Смартфони

На 15% швидше. Google представила Android 11 для бюджетних смартфонів

Share

Слідом за стабільним релізом Android 11 компанія Google представила і «полегшену» версію фірмової мобільної ОС, призначену для гаджетів початкового рівня. За запевненням розробників, ключовою особливістю нової ревізії «зеленого робота» стала зросла продуктивність додатків і зменшився розмір самого дистрибутива для економії внутрішнього простору гаджетів.

 

Google відзначає, що Android 11 (Go Edition) отримають всі сумісні смартфони початкового рівня з 2 ГБ оперативної пам’яті відповідно до оновленими системними вимогами операційки. Крім того, прошивка звільнить близько 270 МБ оперативної пам’яті для оптимізації роботи фонових додатків.

Компанія також заявила про прискорення запуску програм на 15% і зниженні ризику зависань і вильотів при перемиканні між активними вікнами. При цьому займане операционкой простір у внутрішній пам’яті пристрою знизиться на 900 МБ, що дозволить зберігати на смартфоні більший обсяг медіаконтенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отримала Android 11 Go Edition і ряд переваг старшої версії ОС: наприклад, користувачі зможуть виділяти пріоритетні чати і об’єднувати актуальні бесіди в один розділ незалежно від того, в якому вони додатку вони ведуться. У призначений для користувача інтерфейс також були додані нові жести для зручності навігації.

Зміни торкнулися і конфіденційності – користувач сам вирішує, які програми можуть отримати доступ до його особистих даних. Якщо програма не використовується якийсь час, дозволу для мікрофона, камери або геолокації будуть автоматично скинуті до стандартних значень.

Ще одним корисним нововведенням стала функція Safe Folder, що дозволяє захистити особисті файли від перегляду сторонніми, зберігаючи їх у папці з чотиризначним PIN-кодом. Очікується, що нові смартфони початкового рівня під управлінням Android 11 Go Edition з’являться в кінці поточного або на початку наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android 11
  • Останні записи

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024