На 15% швидше. Google представила Android 11 для бюджетних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за стабільним релізом Android 11 компанія Google представила і «полегшену» версію фірмової мобільної ОС, призначену для гаджетів початкового рівня. За запевненням розробників, ключовою особливістю нової ревізії «зеленого робота» стала зросла продуктивність додатків і зменшився розмір самого дистрибутива для економії внутрішнього простору гаджетів.

Android 11 Go Edition Android 11 Go Edition

Google відзначає, що Android 11 (Go Edition) отримають всі сумісні смартфони початкового рівня з 2 ГБ оперативної пам’яті відповідно до оновленими системними вимогами операційки. Крім того, прошивка звільнить близько 270 МБ оперативної пам’яті для оптимізації роботи фонових додатків.

Компанія також заявила про прискорення запуску програм на 15% і зниженні ризику зависань і вильотів при перемиканні між активними вікнами. При цьому займане операционкой простір у внутрішній пам’яті пристрою знизиться на 900 МБ, що дозволить зберігати на смартфоні більший обсяг медіаконтенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 11 Go Edition

Отримала Android 11 Go Edition і ряд переваг старшої версії ОС: наприклад, користувачі зможуть виділяти пріоритетні чати і об’єднувати актуальні бесіди в один розділ незалежно від того, в якому вони додатку вони ведуться. У призначений для користувача інтерфейс також були додані нові жести для зручності навігації.

Зміни торкнулися і конфіденційності – користувач сам вирішує, які програми можуть отримати доступ до його особистих даних. Якщо програма не використовується якийсь час, дозволу для мікрофона, камери або геолокації будуть автоматично скинуті до стандартних значень.

Android 11 Go Edition

Ще одним корисним нововведенням стала функція Safe Folder, що дозволяє захистити особисті файли від перегляду сторонніми, зберігаючи їх у папці з чотиризначним PIN-кодом. Очікується, що нові смартфони початкового рівня під управлінням Android 11 Go Edition з’являться в кінці поточного або на початку наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.