Експерти підрахували реальну вартість Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роздрібна ціна смартфона не завжди відображає його реальну собівартість: розрив між цими цифрами може бути як незначним, так і багаторазовим. Аналітики Counterpoint Components вивчили будову флагманського смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G і опублікували детальний прайс на всі його комплектуючі.

За підрахунками Counterpoint Components, сумарна вартість всіх компонентів, що використовуються в Galaxy Note20 Ultra 5G, становить $ 468. Найдорожчою деталлю в пристрої виявився модем X55 5G, який обходиться південнокорейської компанії в $ 97,2. Другу сходинку посів 6,9-дюймовий дисплей з частотою оновлення 120 Гц із закупівельною ціною $ 91,5.

У п’ятірку найдорожчих елементів флагмана також увійшов процесор Qualcomm Snapdragon 865+ ($ 57), модуль основної камери, що складається з трьох 12-мегапіксельних датчиків ($ 60,3), а також оперативна і флеш-пам’ять загальною вартістю $ 61,5. З урахуванням витрат на тестування і налагодження, додаткових аксесуарів на зразок стилуса, зарядного блоку і ПО приблизна собівартість Galaxy Note20 Ultra 5G, на думку аналітиків, становить $ 548.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, дослідники привели список компаній, компоненти яких встановлені в смартфоні. Перші три рядки дісталися Samsung, Qualcomm і Largan Precision. Всього ж в гаджеті використовуються елементи, які зроблені 22 компаніями.

Роздрібна ціна смартфона – $ 1299. При цьому фахівці назвали її виправданою, зазначивши гаджет як один з найбільш передових на ринку з точки зору технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.