Xiaomi навчила смартфони вимірювати пульс без спеціального датчика

Компанія Xiaomi додала своїм смартфонам цікаву можливість. Тепер вони можуть вимірювати пульс серцебиття користувача навіть не маючи спеціальний датчик.

Ця опція з’являється у смартфонів після установки оновленої версії програми MIUI Health з номером версії 2.7.4. Додаток задіє для вимірювань камеру і світлодіодний спалах. Користувачеві показують інструкцію, як правильно розмістити палець на камері, щоб вимірювання були максимально точними.

Для визначення частоти пульсу користувачеві потрібно запустити MIUI Health, покласти палець поверх камери і світлодіодного спалаху і утримувати його до тих пір, поки програма не завершить необхідні вимірювання. Після цього потрібно вибрати свій стан: «Звичайне», «Стан спокою» і «після тренування».

Можливо, вимірювати пульс таким чином не так зручно, як за допомогою фітнес-браслета. Але навіть через брак спеціалізованих гаджетів тепер можна при необхідності визначати серцевий ритм. Очевидно, що точність вимірювання буде невисокою, з великими похибками.

Спочатку це нововведення було доступно смартфонам Xiaomi, Redmi і Poco в додатку MIUI Health, вбудованому в китайській версії прошивки MIUI 12. Тепер воно з’явилося в інших регіональних збірках MIUI 12, в тому числі для російських користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.