Смартфони

Google випустила фінальну версію Android 11. Що нового?

Share

Компанія Google випустила фінальний білд операційної системи Android 11, представленої ще в лютому цього року. Найприкметнішими нововведеннями одинадцятій версії «зеленого робота» стали спрощене управління повідомленнями, розширені настройки конфіденційності, а також підтримка гнучких екранів і дисплеїв з вирізами для Фронталки. Реліз відбувся не тільки всередині лінійки Pixel – випробувати нову ОС в день запуску можуть і власники смартфонів інших брендів.

Управління повідомленнями

Часте переключення між кількома додатками для обміну повідомленнями в Android 11, за заявою розробників, стало набагато зручніше. Наприклад, всі встановлені месенджери можна об’єднати в одному розділі, щоб спростити управління повідомленнями. З’явилася і можливість позначити пріоритетні чати, щоб ними можна було швидко доступ. Android 11 також дозволяє закріплювати бесіди на екрані у вигляді «бульбашок» за допомогою функції Bubbles.

 

Нові способи управління підключеними пристроями та медіа

Утримуючи кнопку живлення, тепер можна отримати доступ до всіх пристроїв розумного будинку, не заходячи в окремі додатки. Крім того, в новій версії Android були перероблені елементи управління мультимедіа – перемикання між пристроями для прослуховування музики стало практично миттєвим. Все смартфони з одинадцятої версією «зеленого робота» додатково обзаведуться функцією Android Auto, що дозволяє легко управляти пристроєм в автомобілі: прокладати маршрути одним дотиком, перемикати треки в плейлисті і отримувати допомогу від Google Assistant.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Покращені настройки конфіденційності

Користувач Android 11 сам вирішує, чи надавати завантажуваним додаткам дозвіл на доступ до конфіденційних даних. З’явилася і можливість видавати одноразові «пропуску», а якщо додаток якийсь час не використовувалося, то ці настройки будуть скинуті, запобігаючи небажану фонову активність програми.

Особливу увагу Google приділила отримання виправлень безпеки і конфіденційності, відправлених на смартфон з Google Play. Для користувачів Android Enterprise нова версія ОС забезпечує захист конфіденційності як на особистому гаджет, так і на пристрої, що належить компанії.

У числі інших нововведень – поліпшення функцій штатного додатки камери, такі як відключення вібрації при вхідному дзвінку або повідомленні під час зйомки, а також інтеграція з різними платформами для публікації фотографій. Адаптувалася ОС і до гнучких екранів, а також до дисплеїв з різними типами вирізів під селф-модуль.

Android 11 вже доступна для установки не тільки на смартфони Pixel, але і на деякі моделі OnePlus, Xiaomi, OPPO і realme у вигляді бета-версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024