Зарубіжне видання порівняло камери Galaxy Note 20 Ultra і iPhone 11 Pro Max

Зарубіжне видання CNET провело серію тестувань, щоб дізнатися, чим може вразити камера Galaxy Note 20 Ultra в реальних умовах. Новинку порівняли з кращим флагманом компанії Apple на даний момент iPhone 11 Pro Max.

Порівнювали смартфони в різних тестах, починаючи від масштабування, закінчуючи знімками при слабкому освітленні. Варто зазначити, Galaxy Note 20 Ultra має невелику перевагу в категорії зйомки віддалених об’єктів, так як має лінзу з 5-кратним оптичним зумом, проти 2-кратного масштабування у iPhone 11 Pro Max. Проте, в інших категоріях поєднання апаратних і програмних можливостей смартфонів не завжди призводить до явного переможця.

При хорошому денниому освітленні обидва флагмани роблять відмінні, яскраві HDR-знімки без додаткових налаштувань, однак глибина різкості в iPhone 11 Pro Max здається дещо більшою, особливо це стосується зйомок при середній і слабкій освітленості.

Зйомка з використанням надширокого об’єктива також знаходиться на приблизно одному рівні у обох смартфонів. Проте, iPhone 11 Pro Max робить фотографії більш насиченими, але Galaxy Note 20 Ultra краще справляється з передачею дрібних деталей світлих і темних ділянок.

Відносно зйомки віддалених об’єктів, очікувано, лідером є смартфон від Samsung. Завдяки 5-кратному оптичному зуму знімки виходять значно більш деталізованими, ніж у суперника.

Нічні фотографії, в свою чергу, відмінно виходять на обох смартфонах.

Коли мова йде про запис відео, однозначного переможця назвати складно. Galaxy Note 20 Ultra має спеціальний режим Pro, який дозволяє тонко налаштувати експозицію, ISO, витримку і т.д. Крім того, смартфон від Samsung може записувати відео з роздільною здатністю 8К з частотою 24 кадрів в секунду, чого позбавлений конкурент від Apple. У зв’язку з цим, порівнювалися смартфони по запису відео в 4K. Зображення на iPhone 11 Pro Max за замовчуванням має хороший баланс, а деталізація об’єктів в кадрі передається більш чітко. Крім того, автофокусування в ньому працює відчутно швидше, ніж в Galaxy Note 20 Ultra. Нарешті, стабілізація в iPhone 11 Pro Max також виглядає плавніше, ніж у конкурента. Не можна сказати, що Galaxy Note 20 Ultra знімає відверто гірше, проте, якщо говорити про зйомки відео смартфоном «з коробки» без додаткових налаштувань, то iPhone 11 Pro Max в цьому плані має перевагу. Наостанок, приклад того, як знімає Galaxy Note 20 Ultra в роздільній здатності 8K.

Підводячи підсумок, можна сказати, що обидва смартфона відмінно справляються як із записом відео, так і зі зйомкою фотографій. Звичайно, і у iPhone 11 Pro Max, і у Galaxy Note 20 Ultra є свої плюси і мінуси. В кінцевому підсумку все зводиться до того, які фотографії або відео вам потрібні, і який з вас фотограф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.