Максимально швидкий 5G буде тільки в однієї моделі iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чуток, в цьому році Apple випустить чотири моделі смартфонів, які увійдуть в нову лінійку iPhone 12. Всі вони мають підтримку мереж зв’язку п’ятого покоління, але лише в одній використаний модем, що забезпечує максимально високу швидкість передачі даних. Про це повідомило видання Fast Company з посиланням на джерела серед постачальників компонентів для смартфонів.

5G-модем з підтримкою міліметрового стандарту mmWave встановлений тільки в iPhone 12 Pro Max – саме вони забезпечують найвищу на сьогоднішній день швидкість обміну даними в мережах 5G. Решта моделей, менш дорогі, мають 5G-модемом з підтримкою діапазонів стандарту Sub-6.

Різниця між 5G з міліметровими хвилями і Sub-6 досить значна. У першому випадку швидкість досягає 1 гігабіта в секунду, а в другому вона трохи вище, ніж у LTE – не більше 100-150 мегабіт в секунду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iPhone 12 Pro Max будуть і інші відмінності від більш молодших модифікацій, у тому числі найбільший екран (6,7 дюйма з роздільною здатністю 2788 × 1286 пікселів), 3D-камера зі сканером LiDAR, як у недавніх моделей iPad Pro, підтримка швидкої 20 -ваттной бездротової зарядки, а також можливість запису відео з роздільною здатністю 4K і частотою 240 кадрів в секунду.

Зазвичай Apple показує нові смартфони в десятих числах вересня, проте в цьому році через наслідки пандемії коронавірусу може статися затримка. З чуток, презентація може бути перенесена на жовтень, а найбільш складні у виробництві моделі (наприклад, той же iPhone 12 Pro Max з самим «спритним» 5G-модемом), як прогнозують песимісти, з’являться у продажу лише до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.