Apple відклала функцію конфіденційності реклами в iOS 14 до 2021 року

Apple відклала функцію конфіденційності реклами в iOS 14 до 2021 року
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple повідомила деяким розробникам, що відкладе реалізацію функції конфіденційності реклами в iOS 14 до початку наступного року. Ця функція вимагає, щоб програми запитували дозвіл користувача, перш ніж IDFA (The Identifier for Advertisers) зможе відстежувати їх поведінку і переваги на веб-сайтах і в додатках. Перенесення виходу даної функції повинен дати розробникам час, щоб пристосуватися до змін.

Facebook і інші великі рекламні мережі відкрито критикували Apple за нову функцію конфіденційності. Facebook попередив рекламодавців на своїх платформах, що, якщо зміна буде реалізована, вона потенційно може викликати падіння доходів, наприклад для видавця Audience Network більш ніж на 50 відсотків через втрату персоналізації реклами.

Видавці реклами і Facebook очікують, що користувачі не будуть передавати свої IDFA для цілей таргетингу реклами. Отже, вони відмовляться від згоди на блокування реклами, вбудовану в iOS 14.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple також запитує розробників ігор, як ця зміна вплине на їх бізнес. Це пов’язано з тим, що в безкоштовних іграх зазвичай використовується таргетинг на рекламу. Було відзначено, що їх відповідь визначить, що Apple вирішить щодо функції конфіденційності.

Apple відклала функцію конфіденційності реклами в iOS 14 до 2021 року

У заяві для TechCrunch Apple підтвердила, що відкладає функцію конфіденційності реклами в iOS до початку наступного року. Ось що сказала компанія:

Ми вважаємо, що технології повинні захищати фундаментальне право користувачів на недоторканність приватного життя, а це означає надання користувачам інструментів для розуміння того, які програми і веб-сайти можуть ділитися своїми даними з іншими компаніями для реклами або рекламних цілей, а також інструментів для відкликання дозволу на таке відстеження. Якщо цей параметр включений, системна підказка дасть користувачам можливість дозволити або відхилити це відстеження для кожної програми окремо. Ми хочемо дати розробникам час, необхідний для внесення необхідних змін, і в результаті «вимога про використання дозволу на відстеження» вступить в силу на початку наступного року.

Розробники мобільних додатків розповіли The Information, що у них було мало часу на підготовку до оновлення. Крім того, вони також заявили, що Apple не надала їм ніякої додаткової інформації про те, як можна націлити рекламу без використання IDFA. Оскільки Apple відклала зміну конфіденційності в iOS 14 до початку наступного року, користувачі iPhone і iPad, які вирішать виконати оновлення, не побачать запиту на відмову від IDFA свого пристрою за допомогою сторонніх додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.