Qualcomm додасть 5G в дешеві смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm анонсувала випуск нових процесорів чотирьохсотої серії з вбудованим 5G модемом. Традиційно чіпи цієї серії встановлюють в найдоступніші смартфони.

За словами Qualcomm, масове виробництво нових процесорів початкового рівня почнеться в четвертому кварталі 2020 року, а перші смартфони з ними з’являться на початку 2021. Пристрої, оснащені ними, будуть випускати Motorola, Xiaomi, Oppo і інші компанії.

Qualcomm прогнозує, що в 2022 році буде продано 750 мільйонів смартфонів з підтримкою 5G, а в 2023 їх продажі досягнуть одного мільярда. Для порівняння: технології 4G знадобилося чотири роки, щоб смартфони з її підтримкою досягли продажів на рівні мільярда штук в рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm очікує, що поява 5G в дешевих смартфонах сприятиме популяризації мереж зв’язку п’ятого покоління, а це позитивно позначиться на телекомунікаційному ринку в цілому і дозволить збільшити продажі більш дорогих пристроїв. На виставці IFA 2020 компанія Qualcomm анонсувала випуск процесорів Snapdragon 8cx Gen 2, які призначені для ноутбуків, планшетів і гібридних пристроїв з підтримкою 5G і постійним підключенням до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.