Ринок смартфонів рекордно скоротився

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляється, в другому півріччі 2020 року світовий ринок смартфонів зменшився щонайменше на 16,7%, це стало абсолютним антирекордом за всю історію індустрії. , Лідерство на ринку в минулому кварталі отримала корейська компанія Samsung, на частку якої припало 19,2% проданих смартфонів- згідно зі звітом TrendForce.

На другій сходинці розташувалася компанія Huawei з часткою 18,2%. Бренд Apple замкнув трійку з показником 14,3%. В аналітичній компнаії TrendForce підкреслили, що Apple вдалося оминути значного падіння продажів за рахунок підвищеного попиту споживачів на бюджетний iPhone SE 2020 року випуску.

У TrendForce впевнені, що світовий ринок смартфонів почне відновлюватися в другій половині 2020 року. На це вплине зміна цінової політики провідних виробників, а також ослаблення обмежувальних заходів, введених на тлі складної епідеміологічної ситуації в світі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як прогнозують експерти TrendForce, в третьому кварталі року виробники випустять 335 мільйонів смартфонів. Це буде на 10,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року, але на 17,2% більше, ніж у другому кварталі.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що компанія Apple готує до випуску недорогі смартфони з лінійки iPhone SE. За інформацією інсайдерів, новий iPhone SE буде випущений вже навесні 2021 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.